Hlavní obsah

Růžička se ztrácel. Nevěděl jsem, kde končí hřiště, přiznal. Hrdina Rousek zimu necítil

Jan Švanda (Drážďany)Sport.czPrávo

Elegantně se uvolnil a poté nechytatelně zavěsil. Útočník Lukáš Rousek dal v duelu pod širým nebem po krásné individuální akci gól, kterým se Sparta v souboji proti Litvínovu urvala do rozhodujícího trháku.

Famózní, moc jsme si to užili, shodují se po open air hráči Sparty. Jak si zvykali na průhledné mantinely? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Pocity mám krásný. Vyhráli jsme, navíc pod širým nebem, před skvělou atmosférou. To se nezažije každý den," zářil 20letý hokejista, jenž se stal na fotbalovém stánku v Drážďanech po vítězství 3:2 opěvovanou postavou.

„Rozhodla trpělivost. Využili jsme šance, které jsme dostali," hřálo Rouska. Na stadionu Rudolfa Harbiga bylo dost chladno, což ale mladíkovi příliš nevadilo. „Mně bylo celý zápas teplo, žádnou zimu jsem nepocítil, i když jsem se toho před zápasem bál. Říkal jsem si, jestli mi bude kosa nebo ne, ale fakt super," oddechl si.

V kulichu s bambulí. Hokejisté Litvínova a Sparty na rozbruslení před Open Air v DrážďanechVideo: Sport.cz

„Pro mě to bylo ale nepříjemný. Při oslabeních, když chvíli sedíte, tak trošku ztuhnete," připomněl jeho spoluhráč Vladimír Růžička.

Během úvodního sobotního duelu mezi domácími Drážďany a Lausitzer Füchsee vál studený vítr a ledovou plochu skrápěl vytrvalý déšť. Ten však na večerní extraligovou předehrávku ustál.

„V tu chvíli se mi extrémně ulevilo. Byl to nejlepší dárek. V tom dešti to muselo být šílený, litoval jsem kluky, jak byli promočení," prohlásil Vladimír Růžička, jenž pohotovou dorážkou rozsekl nerozhodný stav 1:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Utkání hokejové extraligy Litvínov - Sparta pod širým nebem na fotbalovém stadionu Rudolfa Harbiga v Drážďanech. Nástup obou týmů.

„Vždycky jdete do brány s tím, že se to může k vám odrazit a pak doufáte, že to trefíte," usmíval se ostřílený centr, jenž se pral s prostorovou orientací. Na ledě se hrálo mezi průhlednými mantinely, na které hráči nejsou zvyklí.

„V první třetině to bylo strašně znát, člověk se hrozně ztrácel. Vůbec nevěděl, kde mu končí hřiště, ale užili jsme si to. A doufám, že lidi taky," dodal Růžička.

Reklama

Související témata: