Hlavní obsah

Útočník Myšák míří do OHL! Posílí Hamilton Bulldogs

kez, rjmSport.cz

Hokejová extraliga přichází o největší talent současnosti. Sedmnáctiletý útočník Jan Myšák při ostravském MS hokejistů do 20 let zaujal přítomné skauty natolik, že se rozhodl po turnaji už nevrátí do litvínovského dresu a odlétá hrát v zámoří juniorskou soutěž za Hamilton Bulldogs, aktuálně pátý tým Východní konference OHL.

Foto: HC Verva

Hokejový talent Jan Myšák opouští Litvínov.

Článek

Myšák patřil mezi tahouny české reprezentace na posledním MS do 18 let a dal o sobě vědět i nedávném šampionátu starší věkové kategorie na domácí ledě, byť tam byl benjamínkem v sestavě Varaďova týmu. „Po dlouhém zvažování všech možností a přemítání nad tím, co bude v mojí aktuální situaci nejužitečnější, se vydávám zámořskou cestou," prozradil Myšák.

„Věřím, že mi tohle nové angažmá co nejvíc pomůže v hokejovém růstu a případně i k úspěchu na letošním draftu NHL. Budu tam na očích a měl bych i hodně hrát," prohlásil útočník, jenž paradoxně v sestavě Hamiltonu ze začátku zastoupí krajana Jana Jeníka. Ten si na šampionátu dvacítek poranil koleno a bude minimálně měsíc mimo hru. Jiného Evropana ale Bulldogs na soupisce nemají, takže oba čeští šikulové se spolu klidně mohou v útoku sejít, jakmile se Jeník uzdraví.

Myšák nastupoval v elitní domácí soutěží dospělých už druhou sezonu docela pravidelně. Naskočil do ní poprvé už v šestnácti, coby nejmladší hráč v dějinách litvínovského klubu, poté se stal druhým nejmladším střelcem historie extraligy a následně i nejmladším kapitánem. Celkem si během 63 utkání v dresu Vervy připsal 25 kanadských bodů (13+12).

„Naše dohoda před začátkem sezony zněla, že jednoznačně setrvá v našem mužstvu minimálně do mistrovství světa dvacítek a pak uvidíme, co dál. Bohužel s ohledem na naše aktuální postavení v tabulce, a po konzultaci s trenérem Kýhose, jsme dospěli k tomu, že bychom zřejmě nemohli nabídnout Honzovi takový prostor na ledě při zápasech extraligy, jaký jednoznačně dostane v OHL," uvedl šéf litvínovského klubu Jiří Šlégr.

Dal tak jasně najevo, že předposlední celek extraligy, který dělí už pouhé dva body od úplného dna tabulky, nebude při hrozbě přímého sestupu nasazovat juniora, byť velmi talentovaného. „Chceme Honzovi poděkovat za jeho přístup, ať už k hokeji, tak i ve vztahu k našemu klubu, kdy toto rozhodnutí mohl učinit již před sezonou. Přejeme mu hodně štěstí v jeho další kariéře a budeme se těšit na jeho případný návrat v budoucnosti, protože dobře víme, že na náš klub nikdy nezanevře," dodal Šlégr.

Reklama

Související témata: