Hlavní obsah

Kladno chce v play-off uspět lépe než loni

KLADNO

Základním cílem hokejistů Kladna v nové extraligové sezóně je probojovat se do play-off a setrvat tam déle než před rokem. V uplynulém ročníku mužstvo vypadlo v předkole se Znojmem už po třech zápasech. Mužstvo pod novým názvem HC GEUS OKNA Kladno se v novém ročníku hodlá i tentokrát opřít o úspěšnou spolupráci opor Pavla Patery a Martina Procházky v přesilových hrách.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radost hokejistů Kladna.

Článek

Při početní výhodě Kladno loni soupeřům nasázelo 83 branek a dalších 106 přidalo v normální hrací době, celkově byli Kladenští ve střílení gólů nejaktivnější ze všech. "Ale bude dost těžké zopakovat minulý ročník, ostatní soupeři už si na nás budou dávat větší pozor," upozornil na tiskové konferenci před sezónou kapitán Kladna Pavel Patera.

Ten je s Martinem Procházkou opět největší hvězdou týmu, na prvních deset utkání sezóny Kladno posílí také další olympijský vítěz z Nagana Libor Procházka. Pak se přesune do Švédska, kde bude pokračovat v angažmá u druholigového týmu z Leksandu. Stejná situace je u Petra Tenkráta, ten po dvanácti zápasech zamíří do švédského celku Timra.

Na začátku bez tří zraněných hráčů

Další posily už by ale měly Kladnu pomoci v celé sezóně. Po štacích v zámoří, Německu, Finsku, Norsku i Koreji se vrací někdejší odchovanec Zdeněk Nedvěd, do obrany přišli Ondřej Šmach, Slovák Tomáš Nádašdi, a urostlý Robert Schnábel, který hrál naposledy za Jokerit Helsinky.

"Obranu jsme úspěšně doplnili. Zda budou tito hráči posilami, ukáží až mistrovské zápasy," tvrdí trenér Středočechů Zdeněk Müller. Hned na začátku sezóny se však bude muset obejít bez obránce Pavlase a útočníků Nedvěda s Martinem Frolíkem. Prvně jmenovaný má potíže s kotníkem, Frolík má naštípnutou klíční kost, a Nedvěda trápí pohmožděné koleno.

Kladno patří tradičně mezi kluby pracující s nejnižším rozpočtem, jehož skutečnou výši nechtěl generální manažer klubu Otakar Černý prozradit. Přiznal jen, že příchod nového partnera, společnosti GEUS OKNA, pomohl k tomu, aby se rozpočet nemusel ještě snižovat. "Je všeobecně známé, že Kladno pracuje s méně penězi než jiné kluby. Na druhé straně je náš rozpočet pravidelně vyrovnaný a nemáme žádné dluhy," řekl Černý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec