Hlavní obsah

Liberec - Ústí n. Labem 6:1Liberec předvedl Ústí extraligu, rozdrtil jej 6:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jiruš 1 : 0
4. Jiruš 2 : 0
19. Čermák 3 : 0
22. Klimenta 4 : 0
31. Antoš 4 : 1
55. Zíb 5 : 1
55. Derner 6 : 1

PRAHA-tv

Hokejisté Ústí nad Labem mají za sebou první zápas v nejvyšší soutěži a premiéra pro ně skončila očekávanou porážkou na ledě Liberce. V prvním kole ročníku 2007/08 vyhrál Liberec severočeské derby 6:1, když dvě branky zaznamenal obránce Valdemar Jiruš. První a dosud jedinou branku Ústí v extralize vstřelil kapitán Lvů Milan Antoš.

Článek

První zápas v extralize nezačal pro ústecké hokejisty příliš šťastně. Už po 84 vteřinách napřáhl  za modrou čarou domácí Jiruš, puk ve vzduchu trefil jednoho z hostujících obránců, a zapadl za záda brankáře Přikryla. Za další tři minuty už se Jiruš dočkal hezčí branky - tentokrát střílel od modré při přesilové hře a Přikryl nestačil zareagovat na jeho ránu po ledě.

Ve třinácté minutě se osmělil i nováček soutěže, před Hniličkou několikrát zahrozila první řada vedená Pazourkem. Další příležitosti se hostům nabízely ve dvou následných přesilových hrách, ale ani jednu hráči využít nedokázali. Naopak už do tříbrankového vedení se dostal Liberec - dvě vteřiny před první sirénou úspěšně dorážel Čermák střelu Moravce.

Hokejová O2 extraliga on-line na Sport.cz:
1. kolo:Bílí Tygři Liberec - HC Slovan Ústečtí Lvi

Další úder inkasovali Ústečtí  ve 23. minutě, když se při přesilové hře po zmatcích obrany nemýlil Klimenta. Krátce po polovině utkání obsadili trestnou lavici domácí Špaček a Zíb, čímž se hostům nabídla dvojnásobná početní výhoda. Hořava poslal prudkou přihrávku před branku na Antoše a kapitán týmu vstřelil první branku Ústí v extralize.

Liberec si zahrál přesilovku pět na tři ve 37. minutě, ale Žabkovu střelu čapl pohotově Přikryl a další příležitosti si Tygři nevypracovali. I v poslední třetině se sice domácí snažili ještě vylepšit skóre, ale bývalý gólman mistrovské Sparty držel jejich střelce na uzdě. Nedařilo se mu jen při střelách z dálky, tak jako když v 53. minutě kapituloval po střele Lukáše Zíba. Šestou hořkou pilulku pak musel spolknout po dorážce Dernera čtyři minuty před koncem.

Hokejová O2 extraliga - 1. kolo:
Bílí Tygři Liberec - HC Slovan Ústečtí Lvi 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Jiruš, 5. Jiruš (J. Moravec), 20. L. Čermák (J. Moravec), 23. Klimenta (Plodek), 53. Zíb (Novák), 56. Derner (Kočí) - 32. Antoš (Hořava). Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:10, navíc J. Evan (Ústí nad Labem) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 5126.
Liberec: Hnilička - Žabka, Zíb, J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Derner, Kočí - V. Novák, Pabiška, S. Procházka - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - O. Hruška, Dušek, Špaček. Trenér: Dušan Gregor.
Ústí: Přikryl - Houdek, J. Evan, Zeman, P. Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc - Janků, Pazourek, Antoš - Heřman, Liščák, F. Mrázek - Šaffer, Špirko, Klimt - Hašek, Míka, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama