Hlavní obsah

Šlo to přesně, jak jsme chtěli, pochvaloval si liberecký Jiruš

LIBEREC

Hokejový obránce Valdemar Jiruš minulý týden oslavil 34. narozeniny a ve čtvrtek si dal dodatečný dárek. Dvěma góly se podílel na výhře Liberce v prvním extraligovém kole nad nováčkem z Ústí nad Labem. Nejprve ve druhé minutě překvapil brankáře Petra Přikryla nahozením ze středního pásma, o necelé tři minuty později jej prostřelil v přesilové hře od modré čáry.

Článek

"Neřekl bych, že jsem se dobře vyspal. Ta první střela byla náhodná, což všichni viděli. Byli jsme ale za ni rádi, pak jsme využili dvě přesilovky a po první třetině vedli 3:0. Přesně tak jsme před zápasem chtěli, aby se vyvíjel," pochvaloval si Jiruš ideální průběh duelu v rozhovoru s novináři.

Po dvaceti minutách Tygři o osudu zápasu rozhodli a měli ho zcela pod kontrolou. "I když jsme pak dělali zbytečné fauly a dostali soupeře zbytečně do hry. Nakonec jsme to ale zvládli a jsme rádi, že máme po prvním zápase tři body," řekl Jiruš, který prý i přes dva rychle vstřelené góly na hattrick nemyslel. "Samozřejmě, že mě těší, že to tam padlo, ale důležité je, že jsme udělali první důležitý krok v sezóně," zdůraznil.

Speciální signály nenacvičovali

Silnou zbraní domácích byly přesilové hry, ve kterých vstřelili čtyři ze šesti branek. Žádné speciální signály ale před utkáním podle Jiruše nenacvičovali. "Trénujeme je ale stejně jako ostatní. Už loni bylo hodně vyloučených a bude to tak i letos, takže přesilovky budou hodně důležité. V přípravě jsme se na ně ale zaměřili," uvedl bývalý hráč pražské Sparty, který v Liberci působí od roku 2003.

I přes jasnou výhru našel Jiruš jeden kaz na kráse - vysoký počet vyloučených. Na trestnou lavici usedli hráči Liberce hned desetkrát. "To je náš problém, který trvá už déle. Budeme na něm muset zapracovat, protože není možné, abychom byli takhle vylučovaní a dostali soupeře do hry. Byly to zbytečné fauly," řekl Jiruš, který v minulé sezóně nastřílel dvanáct gólů. Dnešním výkonem si ale nastavil laťku hodně vysoko. "Tak já to neberu. Není důležité, kolik dám gólů. Důležité je, kam dojdeme jako tým," podotkl.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec