Hlavní obsah

Nesmysl, který nemá ani hlavu, ani patu. Kapitáni ostře kritizují nápad o uzavření extraligy

Jan Škvor, Libor KalousSport.cz

Doslova zděšení vyvolaly mezi extraligovými hokejisty úvahy majitelů klubů tuzemské nejvyšší hokejové soutěže uzavřít soutěž už v rozehrané sezoně. V referendu uspořádaném Českou asociací hokejistů se hned 92 procent samotných hráčů vyjádřilo proti tomuto návrhu. Jaké jsou názory starších a zkušených plejerů?

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Michal Řepík ze Sparty, plzeňský Milan Gulaš a prezident výkonného výboru České asociace hokejistů (CAIHP) Libor Zbořil.

Článek

Hokejisté se bouří proti uzavření extraligy. Je to nesmysl, říkají hráči

Co říká Jaromír Jágr k možnému uzavření extraligy?

Své si k tomu na středeční tiskové konferenci řekli kapitáni Milan Gulaš z Plzně, Radek Smoleňák z Hradce Králové, Michal Vondrka z Mladé Boleslavi, Václav Skuhravý z Karlových Varů, Petr Jelínek z Liberce a Michal Řepík ze Sparty.

Milan Gulaš, kapitán Plzně

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš.

Jsem rád, že se podařilo spojit kluky a drtivé většině z nich to není lhostejné a jsou proti. Výsledky referenda mluví za všechno. Před zápasy mám rád takové vnitřní napětí. Když vím, že pořád o něco jde. A jsem si jistý, že tohle by se vytratilo, kdybych hrál zápas třeba 32. kola a věděl, že vlastně o nic nejde.

Radek Smoleňák, kapitán Hradce Králové

Foto: David Taneček, ČTK

Radek Smoleňák.

Snad poprvé v historii jsme se jako hráči dali dohromady. Je úplně jedno, za jaký tým každý z nás hraje, pro nás je nejdůležitější sportovní stránka. Někdo hraje o titul, někdo o sestup, ale všechny nás to žene kupředu. Myslím, že úroveň extraligy stoupá a je to vidět na návštěvnosti. Kdyby se liga uzavřela, po Vánocích by se v řadě zápasů o nic nehrálo. Potřebujeme mít tlak v zádech, který je tím hlavním naším motorem. Bylo by hloupé extraligu uzavřít.

Uvědomujeme si, že bez majitelů bychom asi extraligu nehráli (Hradec Králové je jedním z klubů, které jsou pro uzavření soutěže - pozn. red.). Víme, že je to stojí spoustu peněz, ale i my hráči jsme pro extraligu důležití. Není to tak, že bychom šli proti majitelům, jde nám čistě o sportovní stránku. Neznamená to, že nejsme (s majiteli) na jedné lodi. Pořád táhneme za jeden provaz.

Michal Vondrka, kapitán Mladé Boleslavi

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vondrka.

Nápad uzavřít extraligu je nešťastný. Ať už jsou tyhle informace pravdivé, jen z části pravdivé, nebo vůbec ne, tak na každém šprochu je pravdy trochu. My starší a zkušení hráči jsme tady, abychom povstali a zvedli prapor, aby k něčemu takovému nedošlo. Obecně jsem proti uzavření soutěže. Ale myšlenka rozhodnout o tom už v rozehrané sezoně nemá ani hlavu, ani patu.

Václav Skuhravý, kapitán Karlových Varů

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Skuhravý.

Měnit pravidla během rozjeté soutěže je velký nesmysl. Kolik fanoušků by třeba přišlo na zápas třináctého proti čtrnáctému ke konci základní části, když už obě mužstva nebudou mít o co hrát?

Petr Jelínek, kapitán Liberce

Foto: Sport.cz

Petr Jelínek.

Mluvím za celý Liberec, který nesouhlasí s uzavřením extraligy v rozehrané sezoně. Teď se pořád o něco hraje a všichni víme, jaké by byly následky, kdyby se to najednou zavřelo. Bylo by to docela směšný, jsem radikálně proti.

Michal Řepík, kapitán Sparty

Foto: http://www.hcsparta.cz

Michal Řepík.

Nechal bych to tak, aby se o postupech a sestupech rozhodovalo sportovní cestou, zvlášť v průběhu ročníku. Jsem pro to, aby se extraliga neuzavírala.

Souhlasíte s uzavřením hokejové extraligy?
Ano
5,3 %
Ne
91,5 %
Nemohu posoudit
3,2 %
Celkem hlasovalo 32026 čtenářů.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice