Hlavní obsah

Zlín si v hokejové O2 extralize poradil s mistrovskou Spartou

PRAHA

Po dvou předehraných zápasech se v pátek zkompletovalo 1. kolo nového ročníku hokejové O2 extraligy. V souboji dvou velkých rivalů přivítal Zlín na svém ledě mistrovskou Spartu. Pražský celek vedl po dvou třetinách zásluhou přesné trefy obránce Ptáčka, domácí ale dokázali v závěrečné části brankami Kubiše a Balaštíka vývoj utkání zvrátit ve svůj prospěch. Úvodní kolo nové sezóny bylo vůbec ve znamení obratů v utkáních.

Článek

Sparta se dostala do vedení díky dokonalému vyšachování zlínské obrany. Na konci akce byl hostující obránce Ptáček, který tak využil vyloučení domácího kapitána Okála. Zlínští hráči ale dokázali ve třetí třetině zvrátit vývoj utkání a po gólech Kubiše a Balaštíka se radovali z cenné výhry.

Kladenští hokejisté zavítali v úvodním kole extraligové sezóny na led ambiciózního Třince. Oceláři dvě třetiny potvrzovali roli favorizovaného celku, když před třetí částí vedli o dvě branky. Na jejím začátku ale nedokázali uhlídat jednu z kladenských legend Martina Procházku a ten bekhendem vstřelil kontaktní branku. V 51. minutě si pak do vlastní klece srazil Hornovu přihrávku třinecký obránce Malec a bylo vyrovnáno.

Prodloužení rozhodující gól nepřineslo, o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byl kladenský brankář Orct úspěšnější domácího gólmana Čechmánka a středočeský celek se mohl radovat z první výhry v nové sezóně.

Litvínov otočil zápas se Znojmem

I v dalším utkání se povedl úvod týmu, který nakonec odešel poražen. Znojemské Orli poslal do vedení již v šesté minutě Jaroslav Svoboda, ale domácí Litvínov dokázal ještě do první sirény díky brankám Komy a Punčocháře obrátit skóre ve svůj prospěch. Ve druhé třetině sice litvínovský Branda neproměnil trestné střílení, jeho spoluhráči Jánský s Jenáčkem už však byli v koncovce přesnější a rozhodli o zisku tří bodů pro Severočechy. 

Páteční zápasy prvního kola nové extraligové sezóny jakoby chtěly potvrdit pořekadlo, které hovoří o tom, že první vyhrání z kapsy vyhání. Na vlastní kůži to poznali i hokejisté Vítkovic, kteří si sice odvezli z Plzně bod za prohru po samostatných nájezdech, ale určitě nemohou být spokojeni. První přestávku v utkání totiž prožili s vědomím dvougólového vedení.

Domácí Adamský s Důrasem ale dokázali během dalších dvaceti minut skóre srovnat a Vampola dokonce poslal ve třetím dějství Plzeň do vedení. Za hosty dokázal úplné katastrofě zabránit zkušený Prorok, který poslal zápas do prodloužení. V něm, stejně jako v Třinci, diváci rozhodující branku neviděli, o bodovém zisku pro domácí musel rozhodnout Šindel v samostatných nájezdech.

Karlovy Vary nadělovaly poslednímu finalistovi

V posledním pátečním utkání kola také vedl celek, který nakonec odcházel poražen. Finalisté posledního ročníku z Pardubic si přijeli pro výprask na led černého koně soutěže z Karlových Varů. V dresu Západočechů se hattrickem blýsknul Bílek. Hostům naopak nestačil dvougólový příspěvek úřadujícího nejlepšího kanonýra soutěže Petra Sýkory k ničemu lepšímu, než byla ostudná porážka 2:7.

Hokejová O2 extraliga - 1. kolo
Třinec - Kladno 3:4 SNon-line
Branky: 4. Tomík, 7. a 26. Martynek - 11. Kalla, 41. Procházka, 51. Horna, rozhodující nájezd Kalla.
Zlín - Sparta 2:1on-line
Branky: 43. Kubiš, 50. Balaštík - 16. Ptáček.
Litvínov - Znojmo 4:2on-line
Branky: 11. Koma, 17. Punčochář, 36. Jánský, 38. Jenáček - 6. J. Svoboda, 54. A. Padělek.
Plzeň - Vítkovice 5:4 SNon-line
Branky: 10. Kracík, 23. Adamský, 34. Důras, 48. Vampola, rozhodující nájezd Šindel - 3. R. Hruška, 13. P. Hubáček, 17. Weissmann, 53. Prorok.
Karlovy Vary - Pardubice 7:2on-line
Branky: 24., 55. a 60. Bílek, 4. Duben, 14. Milan Procházka, 17. Kristek, 33. Pech - 2. a 16. P. Sýkora.
Slavia - Č. Budějovice 4:3 SNon-line
Branky: 20. Beránek, 22. Červenka, 31. Duda, rozhodující sam. nájezd Rataj - 11. Šimánek, 19. Vak, 28. Hřebejk.
Liberec - Ústí nad Labem 6:1on-line
Branky: 2. a 5. Jiruš, 20. L. Čermák, 23. Klimenta, 53. Zíb, 56. Derner - 32. Antoš.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice