Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 5:4Hokejisté Plzně otočili duel s Vítkovicemi a vyhráli na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hruška 0 : 1
9. Kracík 1 : 1
16. Weissmann 1 : 2
22. Adamský 2 : 2
33. Důras 3 : 2
47. Vampola 4 : 2
52. Prorok 4 : 3
0. Šindel 5 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v dramatickém utkání prvního extraligového kola Vítkovice 5:4 po samostatných nájezdech, přestože hosté po první třetině vedli již o dvě branky. Domácí však ve druhé třetině vyrovnali a ve třetí třetině dokonce vedli. Sedm minut před třetí sirénou ovšem poslal zápas do prodloužení Prorok. Ani to ale nerozhodlo. Vítězství zajistili Plzni v nájezdech Šindel a Vlasák, hosté dvakrát neuspěli.

Článek

Domácí nevstoupili do utkání příliš šťastně. Již ve třetí minutě totiž poslal Vítkovice do vedení Hruška, který pohodlně bekhendem dorazil do sítě vyraženou střelu Köhlera. Inkasovaná branka s hráči Lasselsbergeru otřásla a po sérii chyb v rozehrávce dvakrát nebezpečně prověřil gólmana Málka agilní Prorok. Poté domácí zlepšili pohyb a zaslouženě srovnali, když strážce vítkovické svatyně Pruska prostřelil z levého kruhu křížnou střelou Kracík.

Za chvíli získali domácí výhodu přesilové hry, paradoxně ovšem po chybě Vlasáka nabídli šanci hostům. Následné přečíslení využil Hubáček a rychlým švihem vrátil svému družstvu vedení. V závěru první třetině nervózně hrající Plzni zasadil další ránu Weissmann, jenž za Málkova záda tečoval Šimíčkovu přohrávku od levého hrazení.

Vstup do prostřední části vyšel bojovným domácím dokonale. Po vyhraném vhazování přihrál v pádu Šindel Adamskému, který se v dobré pozici pohotově trefil k levé tyči. Otřesení hosté museli nadále čelit tlaku Plzně. Po akci Ludvíka chyběli Vlasákovi k přesnému zakončení do odkryté branky centimetry. O chvíli později mohl početní výhodu zužitkovat Dvořák, Prusek však jeho pokus akrobaticky zlikvidoval. Hosté hrozili z rychlých protiútoků a přesilovek dirigovaných Burgerem. Ten v jedné z nich prokličkoval až před Málka, na přesnější zakončení mu ovšem nezbyly síly. Na Málka nevyzrál ani Prorok. Domácí odpověděli vyrovnávací brankou Důrase.

Závěrečná třetina v úvodu přinesla dvě svižné střely Hubáčka z křídla. Poté postupně získávali navrch nadšeně hrající domácí. Po zaváhání vítkovické obrany jim vedení zajistil dorážkou Vampola. Hosté ale ještě vystupňovali tempo hry a Prorok dokázal opakovanou střelou vyrovnat. Plzni mohli vrátit v přesilovkách vedení Divíšek a Cartelli, Prusek ale vytáhl dva zázračné zákroky. Jeho protějšek Málek ovšem zlikvidoval samostatný únik Ujčíka a také Jurečky vracejícího se z trestné lavice.

Utkání tak dospělo do prodloužení. V něm hosté nevyužili přesilovku, a tak následovaly samostatné nájezdy. Ty lépe vyšli domácím, když vítězný proměnil Šindel. Hosté vyšly ze dvou pokusů naprázdno. Naopak za Plzeň uspěl vedle Šindela i tradiční exekutor Vlasák.

Lasselsberger Plzeň - Vítkovice Steel 5:4 po sam. nájezd. (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kracík (Dvořák), 23. Adamský (Šindel), 34. Důras (Laš), 48. Vampola (Důras), rozhodující nájezd Šindel - 3. R. Hruška (Köhler), 13. P. Hubáček, 17. Weissmann (Šimíček), 53. Prorok. Rozhodčí: Turčan - Bláha, Charvát. Vyloučení: 5:6, navíc Laš (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6191.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Dvořák, Kracík, Matějovský - Fabuš, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a Černý.
Vítkovice: Prusek - Marušák, Trnka, Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Heš - Ujčík, Burger, P. Hubáček - R. Petrovický, Vala, Prorok - Weissmann, Šimíček, Krenželok - Köhler, R. Hruška, Tomášek. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín