Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 7:2Karlovy Vary na úvod deklasovaly Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. P. Sýkora 0 : 1
3. Duben 1 : 1
13. Procházka 2 : 1
15. P. Sýkora 2 : 2
16. Kristek 3 : 2
23. Bílek 4 : 2
32. Pech 5 : 2
54. Bílek 6 : 2
59. Bílek 7 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů deklasovali v úvodním extraligovém kole Pardubice 7:2 a oplatili tak soupeři porážku z nedávného finále Tipsport Cupu. Hattrickem se na páteční výhře domácích nad jedním z hlavních favoritů soutěže podílela posila Energie Vítězslav Bílek.

Článek

Výborný hokej přinesla už první třetina, ve které padlo i pět branek. Hosté šli do vedení již po 80 vteřinách hry, když se prosadil nejlepší střelec uplynulé sezóny Petr Sýkora. Domácím se však podařilo rychle odpovědět. Již ve čtvrté minutě překonal Hyláka v pardubické brance Duben, který tak využil přesilovou hru.

Vrátit Moelleru vedení mohl poté opět Sýkora, karlovarský gólman Mensator však jeho sólový nájezd zlikvidoval. Jeho protějšek tolik štěstí ve 14. minutě neměl. Do obranného pásma Východočechů zavezl puk Pech, ideálně našel Milana Procházku, který šikovně usměrnil puk po druhé za Hylákova záda. Hosté však rychle srovnali, když v oslabení ujel karlovarské obraně Petr Sýkora a bekhendem vyrovnal. V témže oslabení navíc Posmyk ještě trefil tyč.

Poté, co se síly na ledě vyrovnaly, se však prosadil Kristek a Karlovy Vary opět vedly. Když se poté ve 24. minutě prosadil Bílek, vystřídal Hyláka v pardubické brance Koutský. Ten sice dokázal zlikvidovat Řezníčkovu šanci v přesilové hře, ale dlouho čisté konto neudržel. Ve 32. minutě jej překonal Pech a přiblížil domácí k vytouženému vítězství. Hosté navíc nepříznivý vývoj poněkud neunášeli a stále častěji putovali na trestnou lavici.

I přes tříbrankové vedení domácích byl na západě Čech k vidění kvalitní hokej plný soubojů a šancí. Hosté však na zvrat proti obětavě a pozorně hrajícím domácím neměli. Naopak v 55. minutě inkasovali šestý gól a 34 vteřin před koncem zápasu zkompletoval Bílek svůj hattrick. Posila z Kladna se tak v Karlových Varech uvedla parádně.

Energie Karlovy Vary - Moeller Pardubice 7:2 (3:2, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Duben (Kristek), 14. Milan Procházka (Pech), 17. Kristek (Melenovský), 24. Bílek (Kraft), 33. Pech (Jiří Hanzlík), 55. Bílek (Kraft), 60. Bílek (Řezníček) - 2. P. Sýkora (M. Hlinka), 16. P. Sýkora. Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 8:12. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3420.
K. Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Duben, Grof, Jiří Hanzlík, Ustrnul - P. Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka: Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Pardubice: Hylák (24. Koutský) - Richter, Havíř, Snopek, Šeda, Píša, Kolář, Posmyk, Linhart - Andrašovský, Pivko, Somík - Tvrdík, Blažek, Ondřej - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Cetkovský, Pucher, Koukal. Trenéři: M. Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata: