Hlavní obsah

Jágrův báječný comeback, čtyřmi body zničil Spartu! Místo ní jde po demolici Komety do čela Liberec

Praha
Aktualizováno

Lepší návrat po více než šestitýdenní pauze způsobené natrženými přitahovači si Jaromír Jágr ani nemohl vysnít. Sedmačtyřicetiletý majitel a útočník kladenských Rytířů zrežíroval výhru svého týmu 8:4 na ledě do tohoto kola vedoucí Sparty dvěma góly a stejným počtem asistencí. Pražany tak po 36. kole hokejové extraligy vystřídal v čele soutěže Liberec, který doma deklasoval brněnskou Kometu 5:0. V dalších zápasech prohrál Třinec 2:3 po nájezdech s Olomoucí, Litvínov 2:6 se Zlínem. Hradec Králové rozdrtil Karlovy Vary 5:0, stejně jako Plzeň Pardubice.

Jaromír Jágr při svém návratu řádil proti Spartě. Připsal si dva góly a dvě asistenceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jágr se do sestavy Kladna vrátil symbolicky právě proti Spartě, se kterou se doma 29. listopadu zranil a vynechal pak dvanáct zápasů v řadě. Pražané sice ještě ve 28. minutě vedli 4:2, Rytíři ale šesti góly v řadě skóre otočili. Jágr si připsal ten vítězný, obě své trefy vstřelil ve třetí třetině v přesilovkách, navíc přidal dvě asistence. Čtyři body za nahrávky si připsal i jeho spoluhráč obránce Brady Austin.

Spartu tak na prvním místě vystřídal díky lepšímu skóre Liberec, který navíc odehrál o čtyři zápasy méně než Pražané. Bílí Tygři v neděli doma deklasovali Brno 5:0. Dvěma góly zazářil slovenský forvard Libor Hudáček, brankář Dominik Hrachovina má třetí nulu v ročníku. Kometa vyšla bodově naprázdno po přechozí sérii sedmi zápasů, Severočeši slaví třetí výhru v řadě, doma zvítězili podvanácté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního gólu proti Kometě, jehož autorem byl Oldřich Kotvan (95).

Olomouc se v novém kalendářním roce na čtvrtý pokus dočkala výhry, když na ledě úřadujících mistrů z Třince uspěla 3:2 po samostatných nájezdech. Kohouti dvakrát dokázali vymazat náskok Ocelářů a v deváté sérii nájezdů jim zařídil bod navíc extřinecký Zbyněk Irgl, který proměnil dva ze tří nájezdů. Na druhé straně měl v dovednostní disciplíně stejnou bilanci i Wojtek Wolski, který se navíc prosadil i ve druhé třetině z přesilovky.

Předposlední Litvínov doma padnul se Zlínem 2:6, prohrál už popáté za sebou a na plný bodový zisk čeká dokonce už sedm zápasů. Hosté o svém triumfu rozhodli ve druhé třetině, kdy během osmi minut vstřelil své první čtyři góly. Dvěma trefami se blýsknul Zdeněk Okál.

Plzeň rozstřílela Pardubice 5:0 a zaznamenala už pátou výhru v řadě. Nejlepší střelec soutěže i lídr kanadského bodování Milan Gulaš zaznamenal jubilejní třicátou trefu sezony, připojil i dvě asistence. Dominik Frodl se pyšní už šestým čistým kontem, žádný jiný z extraligových gólmanů jich v této sezoně nemá víc. Poslední Dynamo padlo už pošesté za sebou.

Devátý Hradec Králové porazil sedmé Karlovy Vary jednoznačně 5:0 a v tabulce se jim přiblížil na rozdíl pouhých dvou bodů. Mountfield tak bodoval i ve čtvrtém domácím zápase v řadě, jeho brankář Marek Mazanec pochytal dvaadvacet střel, připsal si páté čisté konto v sezoně a navíc asistoval u gólu Cingela.

Hokejová Tipsport extraliga, 36. kolo:
Třinec - Olomouc 2:3 SN
Branky: 3. Hrňa, 25. Wolski - 11. P. Musil, 27. Jaroměřský, rozh. nájezd Irgl.
Litvínov - Zlín 2:6
Branky: 48. Jarůšek, 57. Mahbod - 26. Ferenc, 30. Dufek, 32. a 53. Okál, 35. Claireaux, 60. D. Nosek.
Sparta - Kladno 4:8
Branky: 2. Košťálek, 11. Řepík, 18. a 28. Říčka - 9. Zikmund, 13. Melka, 29. O´Donnell, 34. Vampola, 43. a 50. Jágr, 47. Š. Bláha, 54. Strnad.
Hradec Králové - Karlovy Vary 5:0
Branky: 13. M. Chalupa, 14. Cingel, 36. Koukal, 42. Lev, 45. Smoleňák.
Liberec - Brno 5:0
Branky: 11. Kotvan, 24. Knot, 42. A. Musil, 49. a 54. L. Hudáček.
Plzeň - Pardubice 5:0
Branky: 6. Kodýtek, 10. Rob, 29. Kantner, 36. P. Zdráhal, 47. Gulaš.

Reklama

Související témata: