Hlavní obsah

Č.Budějovice - Plzeň 3:1Hokejisté Českých Budějovic zdolali doma Plzeň 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hübl 1 : 0
39. Čakajík 1 : 1
41. Brabenec 2 : 1
53. Kůrka 3 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic se po středeční porážce po nájezdech na ledě Slavie dočkali první výhry v extraligové sezóně, když ve druhém kole zdolali Plzeň 3:1. Na vedoucí gól Viktora Hübla z úvodního dějství odpověděl na konci druhé třetiny Martin Čakajík, ale v 42. minutě dostal opět do vedení Mountfield Kamil Brabenec a výsledek ještě pojistil v oslabení Tomáš Kůrka.

Článek

V dresu Jihočechů se objevil i obránce Josef Melichar, který stále nemá jako nechráněný volný hráč v NHL smlouvu. Bek, který působil v Pittsburghu, byl zatím dohodnutý na startu pouze v dnešním utkání.

Po čestném buly v podání budějovické legendy Jaroslava Pouzara se v souboji tradičních rivalů jiskřilo od první minuty, kdy byl vyloučen hostující Dresler. První šanci měl paradoxně hostující Důras, jenž se v oslabení řítil sám na Turka, ale v rozhodujícím momentu byl zezadu atakován Vydareným a nezakončil.

Z Jihočechů nejdříve zahrozil obránce Novák, před pozorným Málkem, ale rovněž neuspěl. Při přesilovce Plzeňanů zacílil na modré čáře Jasečko, brankář Turek neudržel prudce letící puk, ten se však odkutálel těsně vedle branky. Následné Jasečkovo vyloučení potrestali domácí po sedmi vteřinách, když vyhráli buly po Málkově levici a pohotový Hübl střelou ze tří metrů zařídil vedení. Pak jel Šimánek sám na plzeňskou svatyni, ale Málek předvedl ukázkový semafor. Neujala se ani střela Gulaše, kterého našel ve výhodné pozici Hřebejk.

Divíšek se řítil sám na Turka, ale nebyl úspěšný

Domácí pokračovali v aktivní hře také ve druhém dějství. Bekhendem zblízka se snažil prosadit Gulaš, po něm Toman od modré nastřelil horní spojovací tyčku. Nebezpečně pálil rovněž Novák, brankář Málek ale své mužstvo podržel. Hosté se dostali ke slovu ve vlastním oslabení, kdy kapitán Divíšek získal puk díky chybujícímu Novákovi, ale nájezd na Turka neproměnil.

Spojovací tyčka za Málkovými zády se znovu rozduněla po přesilovkové střele Hübla, další šanci v početní převaze nevyužil Hřebejk po přihrávce od Sailera. Poté Šimánek naservíroval puk Sailerovi, ani ten se však z voleje neprosadil. Naopak hosté necelou půlminutu před druhou sirénou z přesilovky vyrovnali. Střelou z kruhu přes obránce Nováka se zapsal do kanadského bodování Čakajík.

Do závěrečného dějství vstupovali Západočeši bez potrestaného Benáka a domácí tentokrát převahu využili. Od modré čáry vypálil Toman a Brabenec zblízka na dva pokusy prostřelil Málka. V oslabení poté podnikl velké sólo Vak, ale klička do bekhendu mu před Málkem vůbec nevyšla. Přesilovkovou bombu Čakajíka na druhé straně vyrazil Turek ramenem. Hosté zvyšovali tlak, ale ve chvíli, kdy hráli v pěti proti čtyřem, důrazně zapracoval budějovický Kůrka, jenž odzbrojil zadáka Cartelliho, dokázal přelstít i jinak výborného Málka a bylo rozhodnuto.

Mountfield České Budějovice - Lasselsberger Plzeň 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. V. Hübl (Brabenec), 42. Brabenec (Toman), 54. Kůrka (Sailer) - 40. Čakajík (Vlasák). Rozhodčí: Bolina - Kis, Padevět. Vyloučení: 10:10, navíc Bolf, Hřebejk (oba České Budějovice) oba 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5269.
České Budějovice: Turek - Toman, Frolo, Sičák, Vydarený, Mucha, Melichar, F. Novák, Bolf - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Mertl, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Dvořák, Kracík, Matějovský - Fabuš, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články