Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 1:2Hokejisté Liberce jsou stoprocentní, vyhráli i na ledě Vítkovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Plodek 0 : 1
20. Čermák 0 : 2
37. Krenželok 1 : 2

Hokejisté Liberce vyhráli po vítězném domácím vstupu do extraligy proti Ústí nad Labem i dnes ve druhém kole na ledě Vítkovic a jsou zatím stoprocentně úspěšní. Na výsledku 2:1 v prospěch Bílých Tygrů se podíleli brankami Jan Plodek a Leoš Čermák, za domácí jen snížil na konci druhé třetiny Lukáš Krenželok. Ostravané mají na kontě zatím jen bod.

Článek

Domácí s Pincem v brance měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, ale nedokázali si vypracovat pořádnou šanci. Hniličku prověřil až ve čtvrté minutě po průniku Tomášek, do vedení však šli o minutu později Liberečtí. Na dorážku nekrytého Plodka domácí brankář neměl šanci. Vítkovice po inkasovaném gólu zvýšily tlak, Gulašiho střela od modré čáry se jen otřela o tyč, a také další příležitosti domácích hráčů Hnilička zneškodnil. Vítkovičtí útočníci se mu snažili znepříjemnit situaci před brankovištěm, bylo z toho ovšem jen několik šarvátek a následných vyloučení.

Ostravským vůbec nevyšel vstup do druhé části hry. Mezi kruhy nechali ve 21. minutě zcela volného Čermáka a Liberec šel do dvoubrankového vedení. Pro Vítkovice to byla nepříjemná sprcha a jeho hráčům pár minut trvalo, než se opět dostali do potřebného tempa. Akcím Vítkovic ale pořád chyběla přesná finální přihrávka a také více klidu v koncovce.

Po tyčí následoval gól

Liberec ovšem dobře bránil, mohl hrát klidněji a čekat na chybu soupeře. V závěru druhé třetiny se však Vítkovice přece jen nadechly k náporu a skóre se k radosti domácích fanoušků konečně změnilo. Ve 37. minutě po Prorokově akci ještě Hniličkovi pomohla levá tyč, ale v následné přesilovce byl nucen kapitulovat. Po Ujčíkově přihrávce snížil na 1:2 Krenželok.

Na začátku třetí třetiny měly Vítkovice dvakrát za sebou výhodu přesilovky, stejně jako v minulé sezoně však byly v této herní činnosti bezzubé. Ve 48. minutě se museli domácí ve třech bránit pětici hostů, podržel je Pinc a zápas tak stále nebyl rozhodnutý. Ostravský celek projevil velkou snahu po vyrovnání, především jeho čtvrtý útok byl trochu překvapivě největší ofenzivní zbraní. Hosté ale už své nejtěsnější vedení i přes power play Ostravanů ubránili.

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Krenželok (Ujčík) - 5. Plodek (Klimenta), 21. Čermák (Kašpařík). Rozhodčí: Jeřábek - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 9:10, navíc Zíb (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5911.
Vítkovice: Pinc - Marušák, Trnka, Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Heš - Ujčík, Burger, P. Hubáček - Petrovický, Vala, Prorok - Weissmann, Šimíček, Krenželok - Köhler, R. Hruška, Tomášek - od 21. navíc Klimek. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.
Liberec: Hnilička - Žabka, Zíb, Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Derner, Kočí - V. Novák, Pabiška, S. Procházka - Čermák, Kašpařík, Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - O. Hruška, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: