Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 1:0Melenovský zajistil Varům výhru v nájezdech nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Melenovský 1 : 0

Hokejisté Karlových Varů v neděli v odvetě za vyřazení v předkole play-off uplynulého ročníku zdolali Třinec 1:0 po samostatných nájezdech. Jedinou trefu utkání si připsal útočník Energie Marek Melenovský, jeho spoluhráč Lukáš Mensator se radoval z prvního čistého konta v sezóně.

Článek

Karlovarští fanoušci po pátečním střeleckém představení proti Pardubicím (7:2) viděli jediný gól, ale může je těšit, že jejich tým má po dvou kolech na kontě pět bodů. Oceláři, kteří vyřadili na jaře Karlovy Vary v třech zápasech, mají zatím jediný.

Domácí se bez potíží ubránili při Kristkově vyloučení a naopak v 9. minutě měla Energie na 23 vteřin výhodu přesilovky pěti proti třem, ale brankáře Čechmánka ani jednou pořádně neotestovala. Ve 14. minutě se Melenovský vracející se z trestné lavice dostal z úhlu sám před Čechmánka, ale nepřelstil jej. Potom neproměnil sólový nájezd na třineckou oporu ani Milan Procházka. V 19. minutě se na druhé straně z dobré pozice netrefil třinecký Martynek.

Na začátku druhé třetiny hrály Karlovy Vary dvě dvouminutové přesilovky za sebou, ale na Čechmánka stále nenacházeli recept. Ve 29. minutě si před Čechmánkem neporadil ani Skuhravý a přestřelil. Potom hostům zatopila Kristekova formace, ale gólová koncovka znovu scházela. Ve 35. minutě musel hned dvakrát zasahovat Mensator proti střelám Tomase a Peterka, za tři minuty opět Tomas proti karlovarskému brankáři neuspěl.

Na začátku závěrečného dějství domácí v přesilovce ukázkově kombinovali, ale hosté všechny jejich střely zblokovali. Na druhé straně ve 44. minutě po střele třineckého Malce zazvonila konstrukce karlovarské branky. Na Čechmánka pak nevyzrál ani Hluchý. V 52. minutě byla nejprve před Mensatorem nebezpečná Skořepova řada, z protiútoku opět Hluchý trefil jen Čechmánkovu hruď. Když v 56. minutě ani napotřetí neprosadil Hluchý, zápas dospěl do prodloužení.

Ve třetí minutě nastavení se ocitl v šanci Kristek, od Čechmánkovy brusle se však kotouč odrazil do rohu. Závěrečných 58 vteřin prodloužení hráli domácí po Kroupově vyloučení přesilovku, ale samostatné nájezdy neodvrátili. V nich se jako jediný ze šesti exekutorů trefil Melenovský.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 1:0 po sam. nájezdech
Branka: rozhodující sam. nájezd Melenovský. Rozhodčí: Husička - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 5:9, navíc Stals (Třinec) 10 min. Diváci: 3160.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Duben, Grof, Jiří Hanzlík, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Švarný, Seman, Malec, Kroupa, Andersons, od 21. navíc D. Květoň - Tomík, Skořepa, Štefanka - Zálešák, Peterek, Martynek - Tomas, Polanský, Korhoň - Stals, Steber, Kolusz. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata: