Hlavní obsah

Obránce Melichar se dohodl na působení v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový obránce Josef Melichar se po svém nečekaném extraligovém startu v neděli v dresu Českých Budějovic proti Plzni dohodl s vedením jihočeského klubu na další spolupráci. Zkušený zadák, který má na kontě přes tři stovky utkání v NHL, jako volný hráč stále jedná o novém kontraktu v zámoří. Pokud neuspěje, mohl by na jihu Čech setrvat po celý ročník české nejvyšší soutěže.

Článek

"Má u nás otevřenou smlouvu a jsme domluveni tak, že kdyby dostal nabídku z NHL, může okamžitě odejít. Pokud nepůjde zpět do NHL, tak se dohodneme, co dál," potvrdil dohodu sportovní manažer klubu Jaromír Látal v rozhovoru pro ČTK. Vzápětí také dodal její hlavní důvod. "My to s tím finále extraligy myslíme opravdu vážně. Proto, když můžeme tým posílit, tak to využijeme. A u Pepíka jsme věděli, do čeho jdeme. Známe ho a o této variantě už jsme nějaký čas přemýšleli. Svou kvalitu potvrdil výborným výkonem v neděli proti Plzni," řekl Látal.

Melichar mohl hrát za Jihočechy již dříve

Stejně jako nyní byl Melichar s Jihočechy domluven již jednou. "V létě 2005, kdy se klub připravoval na návrat do nejvyšší soutěže, vyjednával o nové smlouvě v NHL a k případnému působení u nás se už tehdy stavěl velmi pozitivně," uvedl Látal. Celkově 71. hráč draftu 1997 se však tehdy dohodl na dalším působení v Pittsburghu a za České Budějovice tak stihl odehrát všeho všudy jeden přípravný zápas.

Současné působení osmadvacetiletého českobudějovického rodáka v barvách Mountfieldu se seběhlo poměrně rychle a napomohla mu i náhoda. "V pondělí jsem trénoval v Milevsku, v úterý taky, ve středu s juniorkou, ve čtvrtek jsem šel do áčka, v pátek odřekl Švédsko," vypočítal Melichar pro klubový web. "V pátek a v sobotu jsme se bavili, jestli bych mohl hrát. Petr Gřegořek dostal bohužel nějakou infekci a tam se otevřela ta cesta. Klub mi vyšel vstříc a já jsem rád, že jsem si mohl zahrát," neskrýval radost z úspěšné premiéry.

Do NHL by vyrazil okamžitě

Melichar si případný návrat za moře musí dořešit do 29. září. "Do té doby jsem tady. Pokud se během pondělí nebo úterý nepřihodí nic nového, budu rád hrát v dalším kole. Do 29. září je to tak, že preferuju Budějovice před jakoukoli nabídkou z Evropy. Pokud přijde nabídka z NHL, pojedu okamžitě," přiblížil Melichar.

Sám přiznal, že doufal ve větší zájem o své služby, ale i tak nemá o nabídky nouzi. "Jsem volný hráč, s agentem jsme předpokládali, že to celé bude jinak a bude větší zájem. Jedna nabídka byla, ale tu jsme odřekli. Momentálně čekám, jak se budou vyvíjet kempy," řekl Melichar. "Zájem má čtyři pět klubů, ale čekají, jak se jim ukážou hráči po zranění. Velký ryby jsou pryč, teď jsou na řadě ty menší a já musím počkat. Až 29. září začne první zápas NHL, měl bych mít jasno," dodal Melichar.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec