Hlavní obsah

Dopita: Cením si, že jsme zápas otočili

Vítězný gól v duelu proti Pardubicím vstřelil znojemský veterán Jiří Dopita. Zkušený útočník po utkání v rozhovoru pro deník Právo přiznal, že jej otočení zápasu proti jednomu z favoritů soutěže potěšilo.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Jiří Dopita (uprostřed) ze Znojma se raduje ze své jubilejní padesáty branky v play-off.

Článek

S Pardubicemi jste získal před dvěma lety titul, na jaře už jste proti nim se Znojmem neuspěl ve čtvrtfinále play-off. Jak moc potěšil vítězný gól do jejich sítě v prvním domácím utkání sezóny?

Určitě je to příjemné, měl jsem velkou motivaci. Jarešova přihrávka byla parádní, já se jen strachoval, abych odkrytou bránu neminul. Naštěstí to dobře dopadlo a po premiérové prohře v Litvínově jsme získali pro klid v týmu velice důležité tři body, zvláště když jsme úvodní třetinu odehráli hodně mizerně.

Byla v první přestávce za stavu 2:0 pro Pardubice v kabině bouřka?

Ani ne. Sami jsme moc dobře věděli, že musíme odhodit respekt a mnohem agresivněji se tlačit před hostující branku. Druhá a třetí třetina už byly úplně o něčem jiném. Cením si, že nás ani dvoubrankové manko nezlomilo a dokázali jsme zápas otočit. Hrozně důležité bylo, že se nám na konci druhé části podařilo okamžitě odpovědět na soupeřův gól a snížili jsme ještě před pauzou na 2:3.

Pardubičtí mají na marodce prvního gólmana Lašáka, mysleli jste na to?

Samozřejmě jsme o tom věděli. Na ledě to ale nebylo skoro vůbec poznat, Lašákův náhradník Koutský se překonával a řadu šancí zlikvidoval. Stejně dobrý byl ovšem i náš Trvaj.

Měli jste se pokoušet o střelbu častěji než obvykle?

Pálit se musí na každého brankáře. Je ale pravda, že nás takhle trenéři instruovali. Chtěli jsme dostat Koutského pod tlak.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články