Hlavní obsah

Holeček se vrací k velkému hokeji, bude pomáhat v Pardubicích

Trojnásobný světový šampión ze 70. let Jiří Holeček bude pomáhat s přípravou brankářů v extraligových Pardubicích. Třiašedesátiletý gólmanský mág sice podstatnou část své hokejové kariéry spojil se Spartou, ale pražský tým o jeho služby nyní neměl zájem, proto Holeček kývl na nabídku představitelů východočeského klubu.

Článek

"Co vím, tak v klubu zvažovali, zda není na místě zvýšit péči o gólmany. Hledali někoho, kdo by to tu svými zkušenostmi a znalostmi mohl vylepšit a oživit. Nakonec mě pan Kusý oslovil," řekl Holeček deníku Sport. Po letech se tak vrátí do "velkého" hokeje. Momentálně totiž působil pouze v pražské Hvězdě a vedl společně s Romanem Višňákem Mezinárodní brankářskou akademii v Pelhřimově.

Zatímco Pardubice jej oslovily samy, na Spartě s nabídkou na spolupráci prý několikrát neuspěl. "Jednodušší by pro mě bylo pomáhat Spartě, asi třikrát jsem ji kontaktoval, zda by neměla zájem. Ale oni se buď nevyjádřili, nebo mi řekli, že teď ne, možná za rok a tak. Takže když se ozvaly Pardubice, neváhal jsem," uvedl Holeček. Hlavním důvodem, proč jej Sparta neangažovala, je zřejmě fakt, že u úřadujícího mistra má brankáře na starosti Josef Bruk.

Holeček nastoupil v Pardubicích v pondělí a prvním úkolem je pracovat se zraněnou brankářskou jedničkou Jánem Lašákem na jeho návratu do sestavy. "Jánko bude trénovat hodně na objem, příští týden ho připravíme dynamicky. Třeba už se příští týden objeví v utkání. Záleží, jak se bude cítit," dodal Holeček.

Reklama

Související témata: