Hlavní obsah

Gregorc se vrací do Vítkovic, kde před měsícem předčasně skončil

Ostrava
Aktualizováno

Slovinský hokejový obránce Blaž Gregorc se vrací do Vítkovic, které se s ním na začátku prosince dohodly na předčasném ukončení smlouvy. Devětadvacetiletý rodák z Jesenice podepsal s ostravským klubem nový kontrakt a bude připravený nastoupit už v pátečním utkání proti Litvínovu.

Foto: HC Vítkovice Ridera

Blaž Gregorc se vrací do Vítkovic

Článek

"Blaž Gregorc má bohaté hráčské zkušenosti a má i svou kvalitu. V naší současné situaci potřebujeme a využijeme každého, kdo je ochoten bojovat za Vítkovice i za záchranu extraligového hokeje v Ostravě a je schopen být přínosem do naší hry," řekl trenér dvanáctého týmu extraligové tabulky Mojmír Trličík klubovému webu.

"Blaže jsme oslovili, od začátku týdne s námi trénoval. Jsem rád, že jsme se domluvili na tom, že se k nám vrátí a bude bojovat za Vítkovice," doplnil Trličík, který vede tým od 7. prosince. Gregorc skončil ještě před odvoláním jeho předchůdce a generálního manažera Jakuba Petra.

"Mám radost, že jsem zpátky ve Vítkovicích. Co bylo v minulém roce, to už neřeším, dívám se jen dopředu a soustředím se jen na to, co mě čeká. A to je boj za Vítkovice a boj za záchranu," uvedl Gregorc, který v sobotu oslaví 30. narozeniny.

V této sezoně si Gregorc připsal ve 20 zápasech za Vítkovice šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Do Ostravy zamířil v polovině listopadu 2018 ze Sparty. V české extralize, kde hrál i za Pardubice a Hradec Králové, má na kontě 363 utkání a 122 bodů za 25 gólů a 97 přihrávek.

Schleiss zůstává

Útočník Jan Schleiss bude i nadále hrát za Vítkovice. Pětadvacetiletý hráč v ostravském klubu podepsal novou smlouvu pro příští sezonu.

"Je to komplexní hráč, bojovník. Chce u nás pokračovat, chce bojovat za Vítkovice i v dalších sezonách, to je pro nás rozhodující," uvedl hlavní trenér Mojmír Trličík na klubovém webu.

Schleiss přišel do Plzně v roce 2018 a v aktuální sezoně odehrál za Vítkovice 35 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a přidal šest asistencí. Celkem v extralize nasbíral 88 bodů v 320 utkáních.

"Jsem rád, že ve Vítkovicích budu moci pokračovat. Věřím, že se nám podaří tuhle těžkou sezonu zachránit a v příští sezoně budeme bojovat opět nahoře," řekl Schleiss, jenž s Vítkovicemi aktuálně usiluje o udržení v nejvyšší soutěži. Po 36. kole je ostravský klub dvanáctý.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec