Hlavní obsah

On-line: hokejová extraliga Plzeň - Kladno

PRAHA

Čtvrteční předehrávka třetího kola hokejové O2 extraligy svede dohromady Plzeň a Kladno. Západočeši jsou sice papírovým favoritem, ale zajímavosti přidává nejbližšímu měření sil i vzájemná bilance. Za poslední dvě sezóny totiž dokázal v osmi utkáních pouze dvakrát zvítězit domácí tým. Jednou se to povedlo 7:2 Plzni, v závěru minulého roku zase Kladnu, avšak hrozivým výsledkem 10:4.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Hokejový útočník Kladna Jaroslav Kalla

Článek

Plzeň tak má za minulou sezónu Kladnu co vracet. "Samozřejmě těch 10:4 nás hodně dlouho strašilo," řekl ČTK asistent trenéra František Černý. "Většina hráčů to má dodnes v sobě a ve čtvrtek to snad dopadne daleko lépe," věřil Černý, jehož tým byl pasován mezi ty, které by měly v této sezóně ukázat největší zlepšení oproti loňsku.

"Zatím je na nějakou větší analýzu brzy, ale v naší hře jsou určitě vidět prvky, na nichž musíme stále pracovat," připustil Černý. "Především se nám zatím příliš nedaří v přesilovkách, což bychom rádi zlepšili co možná nejrychleji," uvedl Černý jeden z hlavních nedostatků. Pozitivem je naopak prázdná marodka Lasselsbergeru.

Kladnu chybí Frolík, Pavlas a Nedvěd

Odlišné pocity měli po málo vídaném vítězství s dvouciferným výsledkem Středočeši. "Hráči i fanoušci si těch 10:4 asi stále pamatují, ale tohle je jiná Plzeň, o čemž jsme měli možnost se přesvědčit v přípravě před startem extraligy, kdy nás porazili 4:2," připomněl duel z konce srpna asistent kladenského kouče Petr Kasík. "Musíme především dobře bránit."

Na Kladně si byli dobře vědomi, že je na úvod soutěže nečeká lehký los. "Člověk si však soupeře moc nevybere a zvlášť na začátku mají všichni hodně sil. My jsme byli hrozně rádi za dva body z Třince, už se nám je však nepodařilo potvrdit doma se Zlínem, přestože jsme s ním hráli ještě ve 47. minutě 1:1," ohlédl se za úvodními dvěma koly Kasík.

Kladenští trenéři stále nemohou počítat s dlouhodobými marody Pavlasem, Frolíkem a Zdeňkem Nedvědem. Zdravotní potíže trápily během posledního souboje se Zlínem také Kallu s Liborem Procházkou, oba by však měli být do utkání v Plzni připraveni nastoupit.

Hokejová O2 extraliga - předehrávka 3. kola:
17:30Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladnoon-line

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články