Hlavní obsah

Zlínští hokejoví fanoušci si stěžují po napadení v Kladně

PRAHA

Zlínští hokejoví fanoušci si stěžují po napadení v nedělním utkání 2. kola extraligy v Kladně domácími příznivci na nedostatečné zajištění pořadatelské služby. Fanklub Zlína se rozhodl po nedělní zkušenosti situaci řešit a poslal stížnost Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje i kladenskému klubu.

Foto: PRÁVO/Blanka Kovandová

Fanoušci hokejistů Zlína

Článek

"V průběhu první přestávky byli fanoušci hostů ze Zlína zcela bezdůvodně, nejprve verbálně a poté fyzicky, napadeni organizovanou skupinou příznivců domácího klubu. V prostoru na stání, kde se hostující fanoušci nacházeli, byla zcela nedostatečně zajištěna pořadatelská služba. Vykonávali ji dva postarší pořadatelé, kteří nemohli zvládnout nápor útočící skupiny," napsal prezident rady zlínského Fan Clubu Tomáš Vitásek v prohlášení zaslaném ČTK a zveřejněném na oficiálních stránkách RI Okna Zlín.

Podle Zlínských byli skupinkou asi deseti kladenských fanoušků surově napadeni. "Jeden z příznivců Zlína byl povalen na zem, bylo do něj kopáno. Další fanoušci byli napadeni pěstmi, údery hlavou a kopáním," doplnil Vitásek s tím, že záminkou zřejmě byly upomínkové suvenýry s kladenským znakem zakoupené u stadionu. "Mezi napadenými byly i dívky a rodiče s dětmi," řekl s tím, že se nejedná o první případ.

O projednání případu žádá i zlínský klub. "Pevně věříme, že se Asociace profesionálních klubů ledního hokeje bude případem zabývat se vší vážností. Zároveň žádáme o garanci do budoucna ze strany kladenského klubu týkající se zajištění bezpečnosti hostujících fanoušků v průběhu celého utkání, aby se podobná událost nemohla již nikdy opakovat," dodal Vitásek.

Ředitel extraligy nemohl zatím případ okomentovat, protože nemá v ruce žádnou stížnost ani jiné podklady. "Nic zatím nepřišlo a ani nikde v médiích se nic neobjevilo, takže na to nemohu reagovat," řekl ČTK Šulc. "Posílali jsme stížnost až dnes doporučeně poštou," vysvětlil Vitásek.

Reklama

Související témata: