Hlavní obsah

Kladno po Spartě chystá slavnost. Osmašedesátka se po zranění ukáže i doma a narazí na Plekance

Kladno

Slavnostní úvod bude mít dnešní zápas hokejistů Kladna s Brnem, kapitán Jakub Strnad dosáhl v uplynulých kolech na pozoruhodnou hranici 400 odehraných utkání v dresu Středočechů. Pro celé Kladno ale bylo zcela mimořádné poslední střetnutí v pražské aréně. Do sestavy se po zranění vrátil Jaromír Jágr a čtyřmi body přispěl k obratu a výhře 8:4. Dnes se poprvé po pauze ukáže i doma, a to proti ještě nedávnému spoluhráči Tomáši Plekancovi.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kapitán Kladna Jakub Strnad.

Článek

Pozornost před extraligovým duelem začínajícím v 18 hodin bude soustředěna na Strnada, který v nedávném v domácím utkání proti Hradci Králové dotáhl ke konci čtvrtou stovku startů za klub. Tolik jich v minulosti zapsalo pouze 31 dalších Kladeňáků. „Je to pro mě pocta, že se můžu řadit mezi třicet hráčů s nejvíce starty zrovna v klubu s tak slavnou historií. Jsem pyšný, že jsem to vydržel, i když všechno nebylo vždycky úplně růžové," komentoval svůj úspěch osmadvacetiletý útočník pro web kladenského klubu.

Už třetí sezonu působí jako kapitán Rytířů. „Kuba je Kladeňák, a proto je i kapitánem. Zatím hrál jen na Kladně a odvádí tu parádní služby," ocenil svého svěřence trenér David Čermák, jehož tým na sebe při minulém boji na Spartě připoutal vlnu pozornosti.

Nejen kvůli legendární osmašedesátce, ale třeba i produktivnímu bekovi Bradymu Austinovi, který je s bilancí 10+15 nejpilnějším kladenským hráčem v sezoně vůbec. Minule zapsal čtyři přihrávky a produktivita zdobila celý tým.

V rámci dnešního utkání 37. kola dojde i na pikantní střet: Kladeňáci proti Plekancovi, který ještě v minulé sezoně oblékal i jejich dres a majitel klubu Jágr s ním měl nakonec nenaplněné plány pro tuhle sezonu.

Proti Brnu Kladno v sezoně zatím nebodovalo. Doma k tomu přitom Rytíři byli blízko. Po výborné první třetině vedli 2:0, nakonec ale podlehli 2:3.

Kometa by na kladenském ledě ráda zahájila novou bodovou šnůru, před ztrátou v Liberci drželi Brňané sérii sedmi utkání v řadě, kdy neodešli s prázdnou, trápí je zakončení. „Je pravda, že po novém roce jsme ve čtyřech zápasech vstřelili pouze pět branek, za které máme stejný počet bodů. Musíme zlepšit produktivitu," řekl pro web Komety jeden z trenérů Kamil Pokorný.

Reklama