Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 7:1Sladká odplata! Bílí Tygři roztrhali Indiány a vrátili se do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bulíř 1 : 0
12. Vlach 2 : 0
26. Birner 3 : 0
32. Hanousek 4 : 0
32. Hudáček 5 : 0
39. Hudáček 6 : 0
57. Zachar 7 : 0
60. Rob 7 : 1
Záznam online reportáže

Jan ŠvandaSport.czPrávo

V pátečním extraligovém šlágru pod Ještědem dominovali hokejisté Liberce. Na vlastním ledě deklasovali Plzeň 7:1 a oplatili jí tři dny starou porážku (2:3). Dvěma góly a asistencí se blýskl útočník Libor Hudáček. Bílí Tygři se minimálně do soboty posunuli na první místo tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního libereckého gólu Michal Bulíř (vpravo) a Ladislav Šmíd se radují během extraligového utkání s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Plzeňská sestava doznala proti úternímu vzájemnému souboji zásadní změny, když místo týmové jedničky Dominika Frodla, jenž v probíhající sezoně zasáhl do všech 36 zápasů, hájil brankoviště Kristián Kolář. Devatenáctiletý mladík nastoupil v extralize vůbec poprvé od začátku a dlouho se mezi tyčemi docela nudil.

Liberečtí se rozjížděli pomaleji, přesto jim v první třetině stačily pouhé tři střely na branku k tomu, aby se urvali do klíčového trháku. Kolář si první zákrok připsal až v 9. minutě z hole Vlacha. Jenže o chvíli později se na útočné modré čáře krásně uvolnil Šmíd, projel podél mantinelu a naservíroval lahůdkový puk osamocenému Bulířovi, jenž protlačil kotouč do poloodkryté klece. Sotva domácí fandové doburáceli nadšením, vytryskl v aréně gejzír radosti podruhé. Ordoš obral u zadního mantinelu o puk Vráblíka, předložil ho Vlachovi a ten dělovkou na přední tyč upravil na 2:0.

Západočeši v úvodní periodě soupeře přestříleli 10:3, marně však hledali recept na Dominika Hrachovinu. Gólman Bílých Tygrů se vyznamenal při pokusu Mertla zblízka a lapačkou pak bravurně zabránil jistému gólu při pohotové střele Kantnera, který zakončoval do odkryté branky.

Do prostřední části nahradil Koláře v brance Frodl, ani on však s čistým štítem dlouho nevydržel. Ve 26. minutě hráli domácí přesilovku, kterou ukončili po třech vteřinách, když Birner ztečoval Bulířovu ránu nechytatelně pod víko. Tempo utkání šlo od druhé třetiny hodně nahoru, a hlavně v úvodu hrozili i Plzeňští, jenže Hrachovina jim kontaktní trefu nedovolil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rostislav Marosz z Liberce a Michal Moravčík z Plzně v souboji o puk.

Když ve 32. minutě Hanousek ranou k levé tyči počtvrté rozvlnil síť, bylo o vítězi rozhodnuto. Severočeši byli na koni a z řady příležitostí přidal další dva góly slovenský reprezentant Hudáček. Nejprve krásně zakončil samostatný únik, poté se prosadil z dorážky Ordošovy střely.

Kolář zpět do branky

Ve třetí třetině se v brankovišti znovu objevil Kolář a vytáhl několik výborných zákroků. Tutovku měl na holi Ordoš, jenže nepřehodil beton plzeňského gólmana. Hosté se snažili o čestný úspěch, Hrachovina si ale s pokusem Kodýtka poradil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Plzně Kristián Kolář po druhém inkasovaném gólu.

Svěřenci trenéra Čiháka si vypili kalich hořkosti až do dna, čtyři minuty před koncem jim sedmý zásah uštědřil ve vlastním oslabení po individuální akci Zachar. V samém závěru ještě útočil na hattrick Hudáček, zblízka ovšem přestřelil.

Arénou následně obíhaly mexické vlny a na obří domácí radosti nic nezměnila ani trefa Roba půl minuty před koncem, Liberec zničil Plzeň 7:1.

37. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 7:1 (2:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Šmíd, Knot), 12. J. Vlach (Ordoš), 26. Birner (Bulíř, L. Hudáček), 32. Hanousek (Birner), 32. L. Hudáček (Marosz, Kotvan), 39. L. Hudáček (Ordoš, Birner), 56. Zachar - 60. Rob (Kracík). Rozhodčí: Lacina, Heikinnen (Fin.) - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7308.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Průžek, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Plzeň: K. Kolář (21. - 40. D. Frodl) - Čerešňák, Budík, Moravčík, Pulpán, L. Kaňák, Jank, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kracík, P. Zdráhal - Rob, V. Němec, P. Straka - Kolda, Kodýtek. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: