Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 5:4Plzeň díky Fabušovým čtyřem bodům porazila Kladno 5:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Fabuš 1 : 0
32. Horna 1 : 1
37. Kracík 2 : 1
44. Kuchler 2 : 2
48. Šindel 3 : 2
49. Procházka 3 : 3
58. Tenkrát 3 : 4
59. Benák 4 : 4
0. Fabuš 5 : 4

Hokejisté Plzně zdolali v předehrávaném utkání 3. kola extraligy Kladno 5:4 po samostatných nájezdech a rozhodující trefu si připsal hrdina utkání Peter Fabuš. Slovenský útočník zaznamenal celkem čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. Lasselsberger třikrát vedl, ale na konci doháněl ztrátu, když na gól Petra Tenkráta z oslabení odpověděl až půl minuty před koncem normální hrací doby Václav Benák.

Článek

Kladno vedle dlouhodobých marodů postrádalo kvůli viróze i obránce Libora Procházku. V první šanci se ocitl ve druhé minutě domácí Fabuš, ale přestože si Plzeň vytvářela nápor, větší možnost měli hosté. Po Rudovského přihrávce jel sám na Málka Diviš a Lasselsbergeru pomohla horní tyč. V páté minutě se tak dočkali vedení Západočeši, když dostal mezi kruhy od kladenské defenzivy hodně času k přípravě střelecké pozice Fabuš a otevřel skóre. Další možnost měl Důras, ale mířil nepřesně.

Kladno mělo po zbytečném Čakajíkově faulu výhodu početní převahy od 9. minuty, ale hosté potvrdili, že na rozdíl od loňska se jim v početní výhodě zatím nedaří. Po Ševcově zaváhání na útočné modré čáře mohl navíc zvýšit Divíšek. Když unikl hostující Horna, Málek jeho bekhend vystihl. Plzeň byla nebezpečnější a v 12. minutě pomohla po Adamského bombě Orctovi levá tyč.

Plzeňští pak nevyužili 31 sekund trvající výhodu pěti proti třem a byli rádi, že Horna poté vyřešil přečíslení dvou na jednoho zakončením do Málkovy hrudi místo přihrávky na volného Gardoně. Ještě v úvodu druhé části měla Plzeň navrch, ale nevyužila přesilovku při Divišově trestu, na jejímž konci pálil těsně vedle Vlasák.

Potom začalo úřadovat Kladno. Nejdříve zahrozil dvakrát aktivní Tenkrát, potom se ukázala i první formace hostů. Martin Procházka nejdříve vystřelil vedle, a pak ztroskotal na Málkovi. V 33. minutě už bylo vyrovnáno, když Tenkrát uvolnil mezi kruhy Hornu a ten pokazil plzeňskému gólmanovi čistý štít. Další možnost Martina Procházky zastavil faulem Laš. Domácí vytěžili z minima maximum, když v přečíslení Fabuš vyzval ke skórování Kracíka.

Vlasák svůj nájezd opět proměnil

Kladno vstoupilo do závěrečného dějství s jasným cílem smazat manko. Hájek ještě trefil v dobré pozici Málka do masky, Kalla vzápětí zamířil bekhendem do tyče, ale ve 45. minutě už jásali hostující hráči. Po Šmachově střele dorážel před brankou Kuchler.

Pak ale střelec vyrovnávací branky fauloval při šanci Lasselsbergeru a Šindel v 49. minutě v přesilovce vrátil Plzni vedení. Za 85 vteřin byl stav opět nerozhodný, protože po osvědčené spolupráci s Paterou se nekompromisně trefil Martin Procházka. Ten v závěru po zranění po souboji u mantinelu nehrál.

A konec byl dramatický. Hosté přečkali Ševcovo vyloučení a následně při Paterově trestu při signalizovaném potrestání plzeňského hráče předvedl krásnou individuální akci Tenkrát a dostal 73 sekund před koncem normální hrací doby hosty poprvé do vedení. Půl minuty před sirénou si ale v pokračující přesilovce vynutil prodloužení Benák. V nastavení se nerozhodlo a v samostatných nájezdech byla úspěšnější Plzeň. Trefili se Šindel, Fabuš i Vlasák, za hosty proměnil Kalla, Tenkrát nikoliv.

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 5:4 sn. (1:0, 1:1, 2:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Fabuš (Kracík), 38. Kracík (Fabuš), 49. Šindel (Fabuš), 60. Benák (Kracík), rozhodující sam. nájezd Fabuš - 33. Horna (Tenkrát), 45. Kuchler (Šmach), 50. Martin Procházka (Patera), 59. Tenkrát. Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:8, navíc Schnabel (Kladno) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4096.
Plzeň: Málek - Jasečko, Nikolov, Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, od 21. navíc Dobrovolný - Důras, Vampola, Laš - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Dvořák, Šindel, Adamský - Fabuš, Kracík, Matějovský. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Kladno: Orct - Ševc, Schnabel, Šmach, M. Štěpánek, Hájek, Nádašdi - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Tenkrát - Horna, Kalla, Kuchler - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice