Hlavní obsah

Zlín - Znojmo 2:3Znojmo dobylo led Zlína díky úspěšnějším samostatným nájezdům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hamrlík 1 : 0
11. Padělek 1 : 1
25. Rachůnek 2 : 1
47. Selingr 2 : 2
0. Selingr 2 : 3

ZLÍN

Hokejisté Znojma jako první v extralize dokázali v nové sezóně porazit celek Zlína. Svěřenci trenéra Václava Sýkory zvítězili v pátek na zlínském stadiónu 3:2 po samostatných nájezdech, přestože dvakrát během utkání museli dotahovat náskok domácích. Klíčovou postavou Znojma byl útočník Pavel Selingr, který nejprve ve 48. minutě vyrovnal a při samostatných nájezdech byl jako jediný z šesti exekutorů úspěšný.

Článek

Domácí kouč Bokroš byl rád, že poprvé v sezóně mohl nasadit uzdraveného beka Hamrlíka, který nestihl začátek soutěže kvůli operaci kolena. Zlínský trenér si od člena elitní pětky sliboval zlepšení hry v přesilovkách a zkušený obránce ho nezklamal. Hned při první početní výhodě po 38 vteřinách potrestal Chvátalův faul.

V desáté minutě si zahráli přesilovku i hosté, kteří po vyloučení Pšurného a Mokrejše měli dokonce dvojnásobnou výhodu. Ve hře pěti proti třem se sice gólově neprosadili, ale po návratu prvního hříšníka na led zblízka vyrovnal do odkryté Murínovy klece Padělek.

Na začátku druhé třetiny nasadil sudí Smeták ještě přísnější metr a Zlínští se dočkali dvojnásobné přesilovky. Ovšem stejně jako Znojmo ji Bokrošovi svěřenci nedokázali využít. Přesto i druhá branka domácího mužstva padla při nestejném počtu hráčů na ledě. Při absenci vyloučeného Záhorovského nasadil zlínský trenér na křídlo první formace Rachůnka, který při dorážce pokořil Trvaje podruhé.

Ve 26. minutě projel celým hřištěm zlínský útočník Čech, dostal se i k zakončení, ovšem radost mu překazil až Trvaj, který včas zasáhl pravou nohou. Znojemští pak nezúročili ani podruhé dvojnásobnou přesilovku, v 32. minutě sice Padělek podruhé překonal Murína, jenže sudí Smeták branku kvůli předchozímu hraní vysokou holí neuznal.

Zlínští v závěru druhé třetiny přidali, vytvořili si tlak, ale zvýšení hubeného náskoku se nedočkali. Střely Lešky a Záhorovského během jediného střídání totiž jen orazítkovaly brankovou konstrukci.

Snaživí hosté se ve třetí dvacetiminutovce snažili o vyrovnání, kterého se dočkali ve 48. minutě. Čtvrtá pětka Zlína nepokryla po střele od modré Svobodu se Selingerem, který bez problémů uklidil puk za Murínova záda.

V závěru byli aktivnější hráči Znojma, ale Murín byl pokaždé na správném místě, v prodloužení zneškodnil i únik beka Štacha. O výhře Znojma rozhodl při samostatných nájezdech Selinger, který hned v první sérii trefil skulinu mezi Murínovými betony.

RI Okna Zlín - Znojemští Orli 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Hamrlík, 26. Rachůnek (Leška) - 12. A. Padělek (Tesařík), 48. Selingr (J. Svoboda), rozhodující nájezd Selingr. Rozhodčí: Smeták - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 10:11. Využití: 2:1. Diváci: 4430.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Ďurák, Vosátko, Lučka, Bořuta, Zubíček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, M. Čech, Rachůnek - R. Pšurný, Balán, Kubiš - Piluša, Mokrejš, F. Čech. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Jareš, Chvátal, Mojžíš, Kotaška, Štach - Erat, Dopita, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - A. Padělek, J. Svoboda, Selingr - Meidl, R. Procházka, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: