Hlavní obsah

Č.Budějovice - Pardubice 5:3Pardubice jsou stále bez bodu, prohrály i v Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Andrašovský 0 : 1
29. Hübl 1 : 1
31. Tvrdík 1 : 2
35. Toman 2 : 2
38. Sailer 3 : 2
45. Hübl 4 : 2
52. Pivko 4 : 3
58. Sailer 5 : 3

Hokejisté Pardubic zůstávají i po třetím extraligovém kole bez bodů a propadli se na poslední místo tabulky. Úřadující vicemistr v pátek v třetím ze série jedenácti utkání venku podlehl v Českých Budějovicích 3:5, přestože podobně jako v předešlých dvou duelech vedl. Mountfield dokázal potrestat časté vylučování Východočechů a v početní převaze vstřelil čtyři své góly.

Článek

Pardubičtí ve snaze získat první body v sezóně vstoupili do zápasu aktivně, ale ve třetí minutě musel faulovat unikajícího Hübla Linhart a Mountfield hrál přesilovku. Moeller se ubránil a za minutu si vynutil početní výhodu unikající Sýkora. Ani Pardubickým se však moc nepodařila a tak se na větší šance čekalo až do druhé desetiminutovky úvodního dějství.

V ní nejdříve prověřil pardubického gólmana Hyláka Sailer, Vak pak bombou trefil jen boční síť. Skóre se tak měnilo na druhé straně. V 13. minutě se z dorážky před Turkovou brankou prosadil Andrašovský. Vzápětí si vytvořila tlak před pardubickou brankou Květoňova řada. Po faulu Tomana na unikajícího Cetkovského Jihočeši bez potíží odolali v dalším oslabení a v závěru první části ještě promarnil možnost hostující Pivko.

I na začátku druhé části oba celky v početní výhodě nic nepředvedly, pouze při pardubické se snažil individuálně prosadit Somík. Od poloviny utkání už bylo utkání dramatičtější. Ve 30. minutě již domácí v přesilové hře uspěli a při Linhartově pobytu za katrem vyrovnal tečí Gřegořkovy střely Hübl.

Potom při hře čtyř proti čtyřem putovali na trestnou lavici v rychlém sledu domácí Melichar a Veselý, přesto domácí ve třech proti čtyřem přečíslili soupeře. Hylák ale Kůrkovi střelu vyrazil a do sóla se dostal Pivko, jemuž bránil v zakončení vracející se Kůrka, sudí Šindler jej také vyloučil a ve 32. minutě využil bleskově výhodu pět na tři Tvrdík. Pardubice pokračovaly v pěti proti třem, ale z dlouhé výhody už nic nevytěžili. Naopak Píša fauloval a hosté dostali navíc další trest pro hráčskou lavici za zdržování.

Už při hře tří proti třem měl šanci Vydarený a následnou převahu dvou hráčů v poli využil v 36. minutě Toman. Na druhé straně zachránila domácí po Rolinkově ráně tyč. Hyláka pak prověřil Hudec a Jihočeši v závěru druhé třetiny ještě potrestali další Píšův faul. Šimánek bekhendem sice neuspěl, ale Sailer tvrdou střelou z levé strany zpoza kruhu pro vhazování už nezadržitelně skóroval.

Na začátku závěrečného dějství mohli pojistit vedení Brabenec a Sailer, Andrašovskému po brejku s Tvrdíkem zabránil ve vyrovnání Turek. V 46. minutě ale hráli hosté v šesti a Jihočeši využili počtvrté přesilovku. Hudec našel zpoza branky Hübla, který si připsal druhou trefu v utkání. Hosté, kteří dohrávali bez kanonýra Sýkory, vykřesali naději v 53. minutě, když se ve skrumáži prosadil Pivko. Říhův tým si sice vytvořil tlak, ale Turek vyrovnaní nedopustil. Naopak 68 sekund před koncem při power play pojistil výsledek do prázdné branky Sailer.

Mountfield České Budějovice - Moeller Pardubice 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 30. V. Hübl (Gřegořek), 36. Toman (V. Hübl), 39. Sailer (Šimánek), 46. V. Hübl (Hudec), 59. Sailer (Kůrka) - 13. Andrašovský (Blažek), 32. Tvrdík (Snopek), 53. Pivko (Hlinka). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 8:9. Využití: 4:1. Diváci: 5373.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Melichar - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk - od 21. navíc Mertl. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Pardubice: Hylák - Píša, Linhart Richter, Havíř, Snopek, M. Šeda, Posmyk - Sýkora, Rolinek, Hlinka - Somík, Pucher, Pivko - Tvrdík, Blažek, Andrašovský - Ondřej, Koukal, Cetkovský. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata: