Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 4:2Litvínov potvrdil solidní formu a přehrál doma Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Tomík 0 : 1
17. Lukeš 1 : 1
30. Jánský 2 : 1
33. Korhoň 2 : 2
37. Jenáček 3 : 2
43. Bednařík 4 : 2

Hokejisté Litvínova dokázali v utkání 3. kola extraligy navázat na povedené výkony z úvodních dvou dějství a v pátek přehráli mužstvo Ocelářů z Třince 4:2, tradičným poměrem ve svých dosavadních zápasech. Hosté sice vstřelili úvodní gól souboje, ale domácí po té nasadili k dokonalému obratu, který sice Třinečtí ve druhé třetině zbrzdili, nicméně Litvínov dokázal utkání dotáhnout do vítězného konce.

Článek

Na úvod však tradičně žlutočerný domácí tým zažil dokonalý šok. Už po čtrnácti vteřinách hry totiž prohrával, když dvojice Skořepa - Tomík využila malé koncentrovanosti domácí obrany ke vstřelení vedoucí branky. Následoval tlak Litvínova, který však nepřinesl své ovoce, protože narážel na dobře fungující obranu Třince. Vyrovnání tak přišlo až při dvojnásobné přesilovce. Na začátku 18. minuty napřáhl na modré čáře ke střele obránce Koma a Lukeš dorážkou překonal Čechmánka.

Na začátku druhého dějství měl Litvínov znovu možnost hry pěti proti třem, tuto šanci ovšem nijak nevyužil. V polovině utkání však našlápl Machulda a po jeho akci šli Litvínovští do vedení, když se prosadil Jánský. Tři minuty na to dokázal srovnal Korhoň, který po střele Peterka potrestal vyloučení Bendy. Na začátku 36. minuty oslabil svůj tým Štefanka, když vyfasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování a v závěru třetiny při přesilovce strhnul znovu vedení na stranu domácích Jenáček, když využil přesnou spolupráci s Brandou.

V závěrečné třetině měl sice hned na začátku skvělou možnost k vyrovnání Steber, ale pozorného Hübla v domácí svatyni překonat nedokázal. Naproti tomu se na druhé straně po přihrávce Kubinčáka trefil Bednařík a pečetil tak vítězství domácího týmu.

Litvínov - Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Lukeš (Koma), 31. Jánský (Machulda), 38. Jenáček (Branda), 44. Bednařík (Kubinčák) - 1. Tomík (Skořepa), 34. Korhoň (Peterek). Rozhodčí: Mikula - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 11:10, navíc Štefanka (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3925.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář - Kubinčák, Reichel, Bednařík - Benda, Branda, Jenáček - Jánský, Lukeš, Machulda - Trávníček, Rindoš, Černý. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Švarný, Seman, Malec, Andersons, Kroupa - Skořepa, Štefanka, Tomík - Zálešák, Peterek, Martynek - Tomas, Polanský, Korhoň - Steber, Květoň, Kolusz. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice