Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 5:6V dramatické přestřelce ve Varech se nakonec prosadila Slavia

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hruška 0 : 1
8. Zucker 1 : 1
12. Skuhravý 2 : 1
16. Grof 3 : 1
25. Rataj 3 : 2
32. Duda 3 : 3
35. Zucker 4 : 3
52. Kraft 5 : 3
52. Duda 5 : 4
58. Červenka 5 : 5
1. Bednář 5 : 6

KARLOVY VARY

Potřetí za sebou nastoupila karlovarská Energie na domácím ledě, když v pátek kvůli Davisově poháru Česka se Švýcarskem v Sazka Areně přivítala souseda v tabulce Slavii, v jedenáctigólové přestřelce však tentokrát tahala za kratší konec. Západočeši, kteří v úvodních dvou kolech vybojovali stejně jako soupeř pět bodů, měli utkání dobře rozehrané, dvakrát vedli o dva góly, hosté ale dokázali dvakrát vyrovnat a v prodloužení rozesmutnil domácí slávista Bednář.

Článek

Karlovy Vary nastoupily potřetí kompletní, hosté se museli obejít bez zraněného lídra Josefa Beránka. Ve velmi dobrém zápase se nikdo nenudil. Karlovarští zahájili velice živě šestiminutovým náporem, ale brankář hostí Svoboda byl na místě, a to i při první přesilovce Karlových Varů. To hosté hned první přesilovku využili; po zaváhání karlovarské obrany a přihrávce Tomici otevřel skóre Hruška. Radost hostům vydržela jen 39 vteřin, neboť po střele Pecha, jenž Svoboda vyrazil před sebe, neomylně zacílil Zucker.

Ve 12. minutě však Svoboda Pražany zachránil, když skvěle vytáhl lapačkou střelu Jiřího Hanzlíka. Chvilku po té, v době, kdy hlavní rozhodčí signalizoval, že Slavia půjde pouze do tří, se v ponechané výhodě trefil za Svobodova záda Skuhravý a domácí vedli. Na konci 14. minuty domácí obrana zapomněla na Rataje se Supem, ale druhý jmenovaný z výborné pozice Mensatora nepřekonal. V 16. minutě hrály Karlovy Vary 55 vteřin přesilovku pět na tři, stav se však měnil až při přesilovce pět na čtyři, kdy přesně zacílil obránce Gross.

Ve 24. minutě měl čtvrtý gól domácích na hokejce Pech. O minutu později byl poměr vyloučených již 1:6, ovšem při oslabení Slavie ujel Rataj a když domácí nebezpečí prakticky zažehnali, hosté kuriózním vlastním gólem přesto snížili. Před polovinou základní hrací doby měl příležitost Kumstát, ale neproměnil a hosté vystrkovali drápky čím dál více.

Ve 33. minutě Duda v přesilovce vyrovnal na 3:3, ovšem ve 36. minutě šli domácí opět do vedení, když se zblízka podruhé v utkání zapsal do střelecké listiny Zucker. V 39. minutě Mensator výborně zachránil před Dudou a krátce po té hrála Slavia 28 vteřin pět na tři, ale Duda na Mensatora opět nevyzrál.

Strhující hokej gradoval v poslední dvacetiminutovce. V 52. minutě ujel v přesilovce Slavie Košťál, avšak jeho rána se od Svobodových betonů odrazila do rohu kluziště. V 53. dosáhli domácí pátého gólu, po kterém proběhla konzultace s videorozhodčím a rozhodčí Minář branku uznal. O 39 vteřin později však stihl snížit střelou pod horní tyčku Duda a dvě minuty před koncem po rychlém protiútoku Červenka dokonce vyrovnal. Ve druhé minutě nastaveného času rozhodl o druhém bodu pro hosty Bednář po přihrávce Žižky.

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 5:6 v prodl. (3:1, 1:2, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Zucker (Pech), 13. Skuhravý (Kumstát), 17. Grof (Řezníček), 36. Zucker (Pech), 53. Kraft (Skladaný) - 9. D. Hruška (Tomica), 26. Rataj, 33. Duda (D. Hruška), 53. Duda (Hruška), 59. Červenka (Sloboda), 62. Bednář (Žižka). Rozhodčí: Minář - Čížek, Prchal. Vyloučení: 5:6, navíc Duda a Sloboda (oba Slavia) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3510.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Duben, Grof, Jiří Hanzlík, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina, Sloboda, Vašíček - Micka, Rataj, Sup - D. Hruška, Duda, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Borovanský, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice