Hlavní obsah

Ústí už není bez bodu

OSTRAVA

Hokejové Ústí přepsalo historii možná i trochu nečekaně na ledě jednoho z favoritů extraligy ve Vítkovicích. Severočeši v pátek premiérově zabodovali v nejvyšší české soutěži a po porážce v Liberci a se Slavií tak konečně už na jejich bodovém kontě v tabulce nebude nula.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejisté Ústí nad Labem - ilustrační foto

Článek

Zprvu to přitom na žádné velké zázraky nevypadalo. Severočeši se dostali k první střele na domácího gólmana Pruska až ve 13. minutě, do té doby se jenom bránili.

„Vítkovice výtečně bruslily, navíc jsme udělali dva fauly a musely se bránit v oslabeních. Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do správného tempa, ale náš výkon šel nahoru,“ potvrdil obránce Ústí Daniel Zápotočný, který už před lety působil i v Ostravě.

Ideální sestava 3. kola hokejové O2:
Hnilička (Liberec) - Jurečka (Vítkovice), Toman (Č. Budějovice) - Čermák (Liberec), V. Hübl, Duda (Slavia).

Vítkovice šly dokonce do dvougólového vedení, ale ani to nestačilo k tomu, aby se svěřenci trenéra Miroslava Fryčera dočkali prvního vítězství v normální hrací době v sezóně. „Jenže nám moc pomohlo, když jsme hned po brance v oslabení dali ještě v přesilovce kontaktní gól. Domácí znervózněli a my jsme ukázali, jak moc jsme toužili po bodech,“ doplnil Zápotočný.

Když zazněla po 60 minutách siréna, hráči Ústí si na střídačce spokojeně gratulovali.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec