Hlavní obsah

Sparta porazila Slavii, Budějovice smetly Zlín

Hokejisté pražské Sparty porazili v nedělním utkání 4. kola extraligy městského rivala Slavii, která tak poprvé v sezóně prohrála. Zvítězily i České Budějovice, jež smetly Zlín 6:1. Poprvé bodovaly Pardubice, které vyhrály po samostatných nájezdech v Třinci 3:2. Premiérovou výhru v extralize si připsal nováček z Ústí nad Labem, který porazil Plzeň 4:3 po samostatných nájezdech.

Článek

V prvním pražském derby rozbíhající se nové extraligové sezóny byla ve 4. kole úspěšnější mistrovská Sparta, když porazila svého soka Slavii 4:3. Domácí v neděli v první třetině sice pár minut prohrávali, do konce první třetiny však stihli vyrovnat a po té dění na ledě zcela opanovali. Slepené góly Slavie však nakonec přinesly velké drama, v němž se nakonec radovala přece jen Sparta po výhře 4:3.

České Budějovice se představily potřetí za sebou v domácím prostředí a i proti Zlínu naplno bodovaly. Na výhře Mountfieldu 6:1 se podílel dvěma góly útočník Štěpán Hřebejk. Celek RI Okna po páteční domácí porážce se Znojmem 2:3 po samostatných nájezdech vyšel poprvé v ročníku naprázdno.

Pardubice se dočkaly prvních bodů v novém ročníku extraligy, když zvítězily na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech. Přesto Moeller potvrdil, že není v ideálním rozpoložení a v závěrečné třetině ztratil vedení 2:0. Ve čtvrtém ze série jedenácti utkání za sebou pro Východočechy venku si připsal vítěznou branku Libor Pivko. Oceláři naopak už potřetí v sezóně nezvládli nájezdy a mají na kontě zatím tři body.

Bek Hanzlík vystřílel výhru Karlovým Varům

Obránce Jiří Hanzlík zařídil dvěma góly v závěrečné třetině výhru Karlových Varů nad Litvínovem 3:1. Nejdříve v 46. minutě dostal Energii v přesilové hře podruhé v zápase do vedení a za šest minut pojistil výsledek z trestného střílení. Západočeši tak zakončili sérii čtyř duelů za sebou doma, z nichž vytěžili celkem devět bodů. Litvínov zatím na bod venku čeká.

Hokejisté Vítkovic díky obratu na ledě Znojma poprvé naplno bodovali. Na branku Romana Erata z úvodu utkání odpověděli ve druhé třetině Bedřich Köhler a Jiří Marušák. Ostravané tak navázali na páteční domácí výhru v prodloužení nad nováčkem z Ústí nad Labem.

Liberec zvítězil na ledě Kladna 1:0 a drží se v čele tabulky o bod před Českými Budějovicemi. Jediný gól Bílých Tygrů, kteří zatím v novém ročníku ztratili jediný bod, vstřelil v 7. minutě Jan Plodek. Velký podíl na úspěchu v Kladně měl brankář Milan Hnilička, jenž si připsal díky 35 úspěšným zákrokům čisté konto. Celek Geus Okna svou prozatímní sbírku tří bodů nerozšířil.

První vítězství v nejvyšší soutěži zaznamenal nováček z Ústí nad Labem, který po samostatných nájezdech porazil 4:3 Plzeň. Domácí třikrát ztratili vedení, rozhodující nájezd proměnil slovenský útočník Rastislav Špirko.

Hokejová extraliga - 4. kolo:
Oceláři Třinec - Moeller Pardubice 2:3 SNon-line
Branky: 47. Štefanka, 52. Tomík - 2. Tvrdík, 28. Blažek, rozhodující sam. nájezd Pivko
Sparta Praha - Slavia Praha 4:3on-line
Branky: 15. P. Ton, 21. Vaic, 24. P. Nedvěd, 29. Langhammer - 11. Sup, 44. Červenka, 45. Hlavačka
Mountfield Č. Budějovice - RI Okna Zlín 6:1on-line
Branky: 6. Hudec, 7. V. Hübl, 10. a 30. Hřebejk, 53. Kůrka, 53. Veselý - 23. R. Pšurný
Ústečtí Lvi - Lasselsberger Plzeň 4:3 SNon-line
Branky: 10. Hašek, 34. Janků, 44. Pazourek, rozhodující sam. nájezd Špirko - 20. Šindel, 39. Adamský, 47. Důras
Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 0:1on-line
Branka: 7. Plodek
Znojemští Orli - Vítkovice Steel 1:2on-line
Branky: 4. Erat - 24. Köhler, 35. Marušák
Energie Karlovy Vary - Litvínov 3:1on-line
Branky: 7. Skuhravý, 46. a 52. z trestného střílení Jiří Hanzlík - 9. Reichel

Reklama