Hlavní obsah

Čistka v hokejovém Litvínově. Končí hodně známá jména

Litvínov

Hokejový Litvínov bije na poplach. Nespokojenost s výkony týmu dospěla do bodu, kdy se vedení klubu rozhodlo rozloučit s hvězdami v dresu Vervy. V klubu tak končí útočníci Lukáš Kašpar a Juraj Mikúš a to z výkonnostních důvodů. Kašpar byl přitom v této sezoně kapitánem týmu. "Vedení Vervy se dohodlo na ukončení smlouvy s útočníky Jurajem Mikúšem a Lukášem Kašparem z důvodu dlouhodobě neuspokojivé výkonnosti," potvrzuje klubový web.

Foto: Sport.cz

Lukáš Kašpar končí v Litvínově

Článek

Mikúš přišel do Litvínova na konci ledna roku 2018 jako velká posila v boji o udržení extraligové příslušnosti a svůj úkol naplnil. Byl jedním z tahounů týmu v baráži a pomohl Vervě k záchraně. V této sezoně se slovenský útočník trápil a pohyboval se na hraně sestavy. S 8 body ve 25 utkáních zůstal tak daleko za očekáváním.

Litvínovský odchovanec Kašpar se vrátil na sever Čech z Komety na konci listopadu v sezoně 2018/2019 a měl být největší hvězdou týmu. V této sezoně se však čtyřiatřicetiletý útočník převážně trápil. Ve 34 utkáních si připsal 15 bodů za 8 gólů, ke kterým přidal 7 asistencí a nenaplnil úlohu tahouna týmu. Ve statistice +/- se dostal na negativní bilanci -18 a byl nejhorší z celého týmu.

"Oběma hráčům přejeme hodně štěstí v jejich nových angažmá," uvádí na svých internetových stránkách litvínovský klub.

Litvínov je momentálně třináctý, jen o skóre před posledními Pardubicemi, přičemž nejhorší tým extraligy letos přímo sestoupí do první ligy. Verva v úterý oznámila angažování kanadského obránce Akima Aliua, podle klubového webu jej budou následovat další hráči.

Reklama

Související témata: