Hlavní obsah

Č.Budějovice - Zlín 6:1Budějovice i potřetí doma vyhrály, rozdrtily Zlín 6:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hudec 1 : 0
6. Hübl 2 : 0
9. Hřebejk 3 : 0
22. Pšurný 3 : 1
29. Hřebejk 4 : 1
52. Kůrka 5 : 1
52. Veselý 6 : 1

Hokejisté Českých Budějovic se v dnešním 4. kole extraligy představili potřetí za sebou v domácím prostředí a i proti Zlínu naplno bodovali. Na výhře Mountfieldu 6:1 se podílel dvěma góly útočník Štěpán Hřebejk. Celek RI Okna po páteční domácí porážce se Znojmem 2:3 po samostatných nájezdech vyšel poprvé v ročníku naprázdno.

Článek

Úvodní minuty byly rozkouskovány několika za sebou jdoucími vyloučeními. Domácí využili svoji druhou početní výhodu v zápase. Toman v šesté minutě vypálil od modré čáry, puk se odrazil od zadního mantinelu a Hudec z těžkého úhlu zacílil směrem ke zlínské svatyni a dezorientovaný brankář Murín nešťastným pohybem pomohl kotouči za brankovou čáru.

Za necelé dvě minuty se zblízka trefil Hübl po spolupráci s Brabencem a za další tři minuty byl zápas prakticky rozhodnutý, když hostující obránci nechali před brankovištěm samotného Hřebejka a ten bez potíží zvýšil na 3:0. Brankář Murín vzápětí zmizel pod dekou na střídačce a nechal se zastoupit náhradníkem Čechem, který hned musel řešit nájezd dvojice Vak, Veselý a ještě příležitost Hudce. Hosté se celou první třetinu jenom hledali, jedinou šanci měl Balaštík, jenž nastřelil boční sítku Turkovy klece.

Do druhého dějství vletěli hosté se snahou udělat něco s výsledkem a brzy se jim podařilo snížit. Roman Pšurný využil chvíle, kdy budějovičtí obránci zaspali u zadního mantinelu a z otočky prostřelil padajícího Turka. Ve 24. minutě mohl na zlínský gól odpovědět Hübl, ale sólový nájezd na brankáře Čecha zakončil až příliš ležérní střelou. Při Galvasově trestu všechno napravil Hřebejk, který byl nejblíže k odraženému puku po Tomanově ráně a pohotově zblízka zavěsil. V týmu hostí se znovu snažil prosadit Balaštík, jeho bekhend ale Turek bravurně zlikvidoval.

V závěrečném dějství se hosté už jen trápili, přestože snahu jim nebylo možné upřít. Domácí měli utkání pod kontrolou, s lehkostí pronikali do pásma soupeře a pouze větší důraz jim chyběl k dosažení dalších střeleckých zápisů. Šimánek z pravého křídla dokonce prostřelil brankáře Čecha, ale kotouč se odrazil od tyčky. Ve vlastním oslabení jeli Kotrla s Vakem dva na jednoho, ale Vak nezakončil. V 53. minutě se Jihočeši dočkali. Během 13 vteřin zavěsil nejprve Kůrka po střele švihem z kruhu a po něm zblízka doklepl Veselý. Pár vteřin před sirénou jeli ještě Melichar s Hřebejkem dva na jednoho, ale neuspěli.

Mountfield České Budějovice - RI Okna Zlín 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Hudec (Toman), 7. V. Hübl (Brabenec), 10. Hřebejk (Toman), 30. Hřebejk (Toman), 53. Kůrka (Šimánek), 53. Veselý (Hudec) - 23. R. Pšurný (Kubiš). Rozhodčí: Fraňo - Čížek, Prchal. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. Diváci: 5066.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Melichar, Bolf - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hudec, Vak, Veselý - Mertl, L. Květoň, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Zlín: Murín (10. J. Čech) - Hamrlík, Galvas, Vosátko, Lučka, Zubíček, Bořuta, Nosek, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný - Piluša, F. Čech, Mokrejš - Okál, M. Čech, Rachůnek. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: