Hlavní obsah

Sparta - Slavia 4:3Slavia zdramatizovala duel na Spartě, přesto podlehla 3:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Sup 0 : 1
14. Ton 1 : 1
20. Vaic 2 : 1
23. Nedvěd 3 : 1
28. Langhammer 4 : 1
43. Červenka 4 : 2
44. Hlavačka 4 : 3

PRAHA

V prvním pražském derby rozbíhající se nové extraligové sezóny byla ve 4. kole úspěšnější mistrovská Sparta, když porazila svého soka Slavii 4:3. Domácí dnes v první třetině sice pár minut prohrávali, do konce první třetiny však stihli vyrovnat a po té dění na ledě zcela opanovali. Slepené góly Slavie však nakonec přinesly velké drama, v němž se nakonec radovala přece jen Sparta po výhře 4:3.

Článek

Od úvodního vhazování se hrál rychlý důrazný hokej a diváci ve slušně zaplněných ochozech T-Mobile Areny se rozhodně nenudili. Prvním náznakem šance byla ve čtvrté minutě střela domácího Petra Nedvěda z otočky, Svoboda ve slávistické brance si však poradil. O chvilku později měli hosté na 19 vteřin šanci hrát přesilovku pět na tři, nejvíce však zahrozil Bednář až po návratu prvního potrestaného sparťana na led, když se prodral před domácího brankáře Dubu a bekhendovým zakončením po ledě trefil tyčku.

V polovině úvodního dějství posouval Tabaček před Svobodou puk Hromasovi, který ho však zcela minul. Hned na druhé straně dorážel nebezpečně Tomica, Duba odolal, ne však na dlouho. O pár vteřin později ho totiž po chytrém Mickově uvolnění propálil dělovkou Sup. Spartě na odpověď stačilo jen něco málo přes tři minuty. Štrba našel dlouhým pasem rychlíka Tona, který přebruslil obránce a tváří v tvář Svobodovi zakončil svou oblíbenou kličkou do bekhendu.

Sivek minul

Ještě do přestávky mohla jít Sparta dokonce do vedení. Při přesilovce našel v 16. minutě Vykoukal parádní přihrávkou Sivka číhajícího u Svobodovy pravé tyče, domácí útočník však z výhodné pozice minul branku. V poslední minutě první dvacetiminutovky si Sparta svou aktivitou vynutila přesilovku pět na tři na dlouhých 98 vteřin, před odchodem obou týmů do kabin si však šanci vypracovat nestihla.

Během pokračující výhody dvou hráčů v poli dostal puk do ideální palebné pozice Petr Nedvěd, jeho ostrou ránu sice stačil Svoboda vyrazit, ale pouze na hůl Vaice, který měl osamocený na brankovišti snadný úkol. Za tři minuty našlápl nebojácně do středu obrany Slavie Netík, hosté ho sice za cenu faulu zpacifikovali, ale těsně před Svobodou dokončil práci svého spoluhráče z útoku Nedvěd a Sparta vedla 3:1.

Ve 27. minutě mohl zvýšit Ton, který v sólovém úniku zkusil opět bekhendový blafák, tentokrát však narazil na Svobodu, jenž jeho úmysl dopředu přečetl. Na čtvrtý gól domácích se přesto nečekalo dlouho. Třetí útok Sparty šel sice střídat, jeho centr Langhammer však dostal puk na útočné modré čáře a zvolil nejlepší možné zakončení - polovysokou ranou prostřelil Svobodu. Prostřední třetina se po té odehrála zcela v režii Sparty, když Slavia vypadala průběhem duelu hodně zaskočená.

Hanzlík se popral s Žižkou

Třetí třetina začala další přesilovkou Sparty pět na tři, tentokrát po dobu 68 vteřin a přestože si domácí rychlou kombinací vypracovali dvě slušné příležitosti, další gól nepřidali. Tento okamžik jako kdyby nalil nového elánu do žil Růžičkova souboru a snížení Červenky na konci 44. minuty slibovalo přinejmenším oživení dramatičnosti duelu dvou nesmiřitelných rivalů. Pouhých 46 vteřin po té se navíc trefil Hlavačka a rozdělování bodů se stalo opět velmi otevřenou záležitostí.

Exhibice domácích se znovu rázem změnila v úpornou bitvu o každý kousek ledu. V 58. minutě hrála navíc Slavia přesilovku, již po 14 vteřinách ji však zbytečným faulem utnul Bednář. Sparta mohla pojistit výsledek o chvíli později, kdy při přečíslení dvou na jednoho počkal Sivek s přihrávkou na najíždějícího Langhammera, jež však nezakončil přesně. Necelou minutu před vypršením základní hrací doby sáhli hosté ke hře bez brankáře, ale neúspěšně. Závěr a výhru Sparty tak okořenil pouze bitky, v němž si nejaktivněji počínali Hanzlík s Žižkou.

Sparta Praha - Slavia Praha 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. P. Ton (Štrba), 21. Vaic (P. Nedvěd), 24. P. Nedvěd (Netík), 29. Langhammer (Jan Hanzlík) - 11. Sup (Micka), 44. Červenka (Sup), 45. Hlavačka (Bednář). Rozhodčí: Rejthar - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 11:12. Využití: 1:0. Diváci: 11.341.
Sparta: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Protivný, Jan Hanzlík, Tabaček - Netík, P. Nedvěd, Sivek - P. Ton, Vaic, Štrba - Dragoun, Langhammer, Melichárek - Zelenka, M. Havel, Hromas - Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Sloboda, Vašíček, Drtina - Micka, Rataj, Sup - D. Hruška, Duda, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Borovanský, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články