Hlavní obsah

Znojmo - Vítkovice 1:2Vítkovice po obratu ve Znojmě poprvé naplno bodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Erat 1 : 0
23. Köhler 1 : 1
34. Marušák 1 : 2

ZNOJMO

Hokejisté Vítkovic díky obratu na ledě Znojma v nedělním utkání 4. kola extraligy poprvé naplno bodovali. Na branku Romana Erata z úvodu utkání odpověděli ve druhé třetině Bedřich Köhler a Jiří Marušák. Ostravané tak navázali na páteční domácí výhru v prodloužení nad nováčkem z Ústí nad Labem.

Článek

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji domácí a odměnou jim byl gól už ve čtvrté minutě. Z levé strany se od mantinelu trefil pod břevno Pincovy branky Erat. Znojmo hrálo lépe a Vítkovice se bránily nájezdům domácích. K první nebezpečné akci se dostali Severomoravané až v deváté minutě, kdy pálil zprava nebezpečně obránce Kuboš. Další zajímavé okamžiky před oběma brankáři se rodily až v přesilovkách. Hezkými ranami se prezentovali domácí Jareš a hostující Marušák. Avšak jak vítkovický Pinc, tak znojemský Kameš odolávali. Jednička Trvaj nemohla v brance Orlů nastoupit pro zranění a tak dostal přednost zkušený Kameš.

Druhá třetina ještě začala tak, jak skončila ta první, ovšem když únik dvou na jednoho nevyužil Jareš a trefil jen brankáře, hosté už tentokrát trestali. Před brankoviště se nejprve dostal ke střele mladý Köhler, Kameše sice nepropálil, ale obkroužil branku a podruhé se na brankovišti zorientoval perfektně a vyrovnal.

Pak po nezáživné pasáži v polovině zápasu měli Orli přesilovku pěti proti třem, jenže viditelnými ranami od modré čáry Pince nepřekvapili a váhy se začaly naklánět k hostům. Ve 35. minutě provedl skvělou akci Ujčík s Marušákem. Druhý jmenovaný po převzetí puku naznačil střelu, vyjel trochu doprava a po zemi dopravil kotouč za Kameše. Pak se Znojmo probudilo a Pince vyzkoušel Padělek.

Po přestávce na vítkovického brankáře řítil osamocený Erat. Svůj blafák však dotáhl až za bránu a ani následná střela z kruhu mu nesedla. Další průběh už tolik šancí nenabízel, jen v přesilovkách se domácí i hosté dostávali do mírného tlaku, ale brankáři excelentní zákroky vytahovat nemuseli. V závěrečné power play ještě několikrát poskakoval puk před Pincem, ale Vítkovice skvělou obrannou hrou uhájily cenné vítězství a Znojmo nakonec vyšlo naprázdno.

Znojemští Orli - Vítkovice Steel 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Erat (Demel) - 24. Köhler (R. Hruška), 35. Marušák (Ujčík). Rozhodčí: Šindler - Chytil, Bryška. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 2675.
Znojmo: Kameš - Chmelíř, Chvátal, Tesařík, Jareš, Mojžíš, Kotaška, Štach - Erat, Dopita, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Padělek, J. Svoboda, Selingr - Meidl, Milan Procházka, Beroun. Trenéři: Sýkora a Hynek.
Vítkovice: Pinc - Barinka, Jurečka, Marušák, Trnka, Kuboš, Heš - Weissmann, Burger, Hubáček - Petrovický, Vala, Prorok - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Klimek. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín