Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Plzeň 4:3Nováček z Ústí poprvé v extralize vyhrál, zdolal Plzeň na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hašek 1 : 0
19. Šindel 1 : 1
33. Janků 2 : 1
38. Adamský 2 : 2
43. Pazourek 3 : 2
46. Důras 3 : 3
0. Špirko 4 : 3

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem slaví historicky první extraligovou výhru. V nedělním utkání 4. kola sice Lvi třikrát ztratili vedení, ale díky rozhodující brance slovenského útočníka Rastislava Špirka se radovali z výhry nad Plzni 4:3 po samostatných nájezdech.

Článek

Hostující Lasselsberger, který v této sezóně dvakrát v nájezdech vyhrál, vstoupil do utkání lépe. V 5. minutě při prvním oslabení domácího týmu trefil Šindel pravou tyč Přikrylovy branky. Další možnost měl plzeňský Matějovský, který sice stihl v pádu vystřelit, ale bez úspěchu. O minutu později kryl domácí gólman při přesilovce hostí prudkou střelu Cartelliho od modré čáry.

V 10. minutě se ale dočkali vedení domácí, když Hašek dorazil Špirkovu střelu. Za tři minuty ujel obraně hostí opět Hašek, ale Málka tentokrát nepřekonal. Ve 14. minutě Přikryla nepřekonal prudkou střelou od modré čáry Cartelli a vzápětí neměl po Divíškově přihrávce před bránou dostatek prostoru ke střele Vlasák. Potom zkoušel z brejku překonat Přikryla Divíšek. V poslední minutě první třetiny využil po ukázkové kombinaci početní převahu Šindel a srovnal skóre.

Domácí mužstvo naskočilo do prostředního dějství velmi houževnatě, hned v první minutě inkasoval brankář hostí Mrázkovu střelu do masky. Potom obrovskou Liščákovu šanci zlikvidoval Málek. V polovině utkání fauloval ujíždějícího Šindela domácí Evan, ale v následné přesilovce se hosté příliš neprosadili. Naopak přes polovinu hřiště se prokličkoval ústecký Klimt, ale jeho střela skončila v Málkově lapačce.

Janků neproměnil Pazourkovu přihrávku

Ve 34. minutě při přesilovce nejprve domácích Janků neproměnil Pazourkovu přihrávku, ale o pár sekund později se po nahrávce Vágnera ocitl opět před odkrytou bránou a tentokrát svou šanci bez zaváhání proměnil. V 39. minutě při signalizovaném vyloučení hostů vyvinuli ústečtí hráči obrovský tlak, ze kterého vytěžili ještě další vyloučení. Při následující přesilovce pěti proti třem ale chyboval ústecký Vágner a Adamský vyrovnal na 2:2.

Do třetí třetiny vstoupili hosté na pár sekund pouze ve třech, ale ubránili se. Potom neuspěl v šanci ústecký Mrázek, ale v 44. minutě už se prosadil Pazourek. Za tři minuty ale bylo opět vyrovnáno, když sudí Turčan po konzultaci s videorozhodčím uznal Důrasovu branku. Posledních deset minut běžné hrací doby proběhlo v bojovném tempu, neboť oba týmy cítily svou šanci na své první vítězství v základním čase v sezoně. Rozhodnout mohli hosté, ale samostatný únik plzeňského Ludvíka v 55. minutě Přikryl chytil.

Ani pětiminutové prodloužení o výsledku nerozhodlo, přestože v jeho poslední minutě po faulu na ústeckého Janků ujel úplně volný Klimt, ale Málka nepřekonal. V nájezdech uspěli na straně Ústí Mrázek a Špirko, za Plzeň se trefil jen Vlasák.

Slovan Ústečtí Lvi - Lasselsberger Plzeň 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Hašek (Špirko), 34. Janků (Vágner), 44. Pazourek (Janků), rozhodující sam. nájezd Špirko - 20. Šindel (Dvořák), 39. Adamský, 47. Důras. Rozhodčí: Turčan - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4956.
Ústí nad Labem: Přikryl - Houdek, Vágner, A. Novotný, Hořava, Ficenc, J. Evan, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - A. Nedorost, Liščák, F. Mrázek - Míka, Martinec, Klimt - Hašek, Špirko, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dobrovolný, Jasečko, Nikolov, od 21. navíc Dresler - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice