Hlavní obsah

Kladenští Rytíři s Jágrem v čele obléknou černé dresy. Proč?

Praha

Výjimečná akce si vyžaduje výjimečné dresy. Kladenští Rytíři odehrají 3. března utkání proti Mladé Boleslavi v černých barvách. Po tomto duelu totiž bude následovat aukce dresů, jejíž výtěžek půjde na podporu příslušníků Vězeňské služby, kteří v prosinci minulého roku zahynuli při střelbě v ostravské nemocnici. Do této akce se zapojí také další hokejové a fotbalové kluby.

Foto: www.hc-kladno.cz

Rytíři poprvé obléknou černou: Ve speciálních dresech odehrají nadační zápas.

Článek

Klubovými barvami Kladna byla vždy modrá a bílá. Poté, co začala éra Rytířů, přibyla ještě zlatá. Fanoušci tak mohli vidět kladenské mužstvo hrát ve speciálních zlatých, růžových či červených dresech. Teď je premiérově v plánu černá. „Tato barevná kombinace vznikla z podstaty barev, kterými se prezentuje klubová nadace Knights Foundation. Věříme, že se budou další speciální dresy fanouškům líbit, ale hlavně, že opět pomohou dobré věci," uvedl pro kladenský klubový web Adam Soukup, produkční manažer Rytířů a zakladatel Knights Foundation.

Speciální zápas bude posledním domácím duelem základní části. Kladenští hráči navíc nastoupí v dresech, na kterých nebude žádná reklama. „Musím říct, že jsem nesmírně rád u představení nového charitativního projektu, který se týká pomoci rodinám našich tragicky zemřelých příslušníků, kteří zahynuli rukou šíleného střelce 10. prosince v Ostravě," byl nadšený z nápadu Petr Dohnal, generální ředitel Vězeňské služby České republiky.

„Rozhodli jsme se podpořit úsek vězeňské služby. Přijde mi, že se na tuto sekci zapomíná a nemluví se o nich tak jako například o hasičích či záchranných složkách. I proto bude vězeňská služba součástí velkého otevíracího ceremoniálu právě na nadačním utkání," doplnil informace marketingový manažer Kladna Jiří Kalla.

Aktivně se mohou do akce zapojit také fanoušci na stadionu. Po prvním vstřeleném gólu Kladna budou mít možnost naházet na ledovou plochu plyšáky. Ty budou k prodeji případně i na místě za symbolických 50 korun. Vybraná částka poputuje na konto nadace Knights Foundation.

Reklama

Související témata: