Hlavní obsah

Budějovice po zaváhání Liberce vedou extraligu

Hokejisté Českých Budějovic jsou novým lídrem hokejové O2 extraligy. Rozhodlo o tom úterní vítězství Jihočechů 6:2 na ledě nováčka z Ústí nad Labem a prohra dosud vedoucího Liberce s Karlovými Vary 1:4. V dobrých výkonech pokračuje Zlín, který porazil Litvínov 6:3, Vítkovice dokonce smetly Kladno 8:3. Gól Fabuše rozhodl o výhře Plzně nad Znojmem 4:3 po samostatných nájezdech. Slavia udolala Třinec 5:2.

Foto: ČTK/Sport.cz

Útočník Českých Budějovic Jiří Šimánek

Článek

Souboj Zlína s Litvínovem přinesl duel šestého celku tabulky se sedmým, na ledě to ale příliš vyrovnané nebylo. Domácí povzbudil gól Záhorovského už v úvodu 3. minuty a po gólech Hamrlíka, Noska z trestného střílení a Kubiše ve druhém dějství bylo o vítězi rozhodnuto. K debaklu se schylovalo po trefě Vosátka v úvodu 3. třetiny, Chemici dokázali alespoň snížit po gólech Kubinčáka a Bendy. Po dalším zásahu Vosátka uzavřel skóre hostující Skuhrovec. Litvínov nebodoval ani ve třetím utkání venku.

Doma se dařilo i Vítkovicím, které i díky čtyřem gólům v přesilové hře potvrdily vítězství ve Znojmě. Domácí nastříleli Kladnu osm gólů. Středočechy sice poslal do vedení Martin Procházka, po chvíli ale vyrovnal zkušený Roman Šimíček. Pak během 143 sekund viděli diváci tři góly a k vlastní radosti dva z toho v síti hostujícího Orcta. Nejprve poslal do vedení Vítkovice Prorok, po vyrovnání Bělohlava se trefil Vala. Od té doby stříleli přesně domácí. Znovu Prorok, Krenželok, Ovčačík, Hubáček a Burger upravili na 8:2. Poslední trefu si připsal hostující Tenkrát.

Úlohu favorita potvrdil českobudějovický Mountfield, který zvítězil na ledě nováčka extraligy Ústí nad Labem 6:2. Na gól v posledních kolech produktivního beka Tomana odpověděl domácí Pazourek, pak ale Jihočeši díky trefám Vaka, Hřebejka a Šimánka odskočili na třígólový rozdíl. Naději vrátil Ústí zásah Houdka, klid hostům zajistily góly Květoně a Bolfa.

Třinec na Slavii opět neuspěl

Pražská Slavia, kterou na led přivedl uzdravený kapitán Josef Beránek, chtěla odčinit prohru v derby. Třinec na Slavii dva roky nevyhrál a po gólu Skořepy ze 3. minuty vedl, o 20 sekund později vyrovnal Hruška. Na druhý gól Zdeňka Skořepy odpověděl opět David Hruška. Ve třetím dějství Třinec potvrdil statistiky. Slavii poslal poprvé do vedení David Hruška, který tak završil hattrick, na konečných 5:2 upravili Josef Beránek z trestného střílení a Vladimír Růžička mladší. Třinec tak na první letošní extraligovou výhru stále čeká.

Plzeň porazila Znojemské Orly 4:3 po samostatných nájezdech. Zápas měl bleskový start. Už po 68 sekundách se trefil domácí Fabuš, po vyrovnání Jareše poslal Západočechy znovu do vedení Jakub Šindel. Skóre znovu srovnal Demel. Ve třetím dějství měl Lasselsberger opět navrch po zásahu Důrase, prodloužení zařídila druhá trefa Tomáše Demela v utkání. V prodloužení gól nepadl, v samostatných nájezdech rozhodl o výhře Plzně 4:3 zásah Fabuše. Úterní 30. narozeniny tak výhrou oslavil domácí gólman Roman Málek.

Ve šlágru kola překvapivě Liberec prohrál s Karlovými Vary 1:4. Třígólové vedení zařídily Západočechům góly Melenovského, Bílka a Skuhravého, v závěrečné třetině sice snížil Václav Nedorost, pojistku přidal do prázdné branky Petr Kumstát. Karlovy Vary se výhrou probojovaly na druhé místo tabulky před svého úterního soupeře.

Utkání Sparta - Pardubice bylo přeloženo na 2. října.

Hokejová O2 extraliga - 5. kolo:
RI Okna Zlín - Litvínov 6:3on-line
Branky: 3. Záhorovský, 24. Hamrlík, 29. Nosek z trest. střílení, 37. Kubiš, 42. a 57. Vosátko - 46. Kubinčák, 47. Benda, 59. Skuhrovec.
Vítkovice Steel - Geus Okna Kladno 8:3on-line
Branky: 8. Šimíček, 12. a 29.Prorok, 15. Vala, 39. Krenželok, 48. Ovčačík, 54. Hubáček, 56. Burger - 4. Martin Procházka, 13. Bělohlav, 56. Tenkrát.
Lasselsberger Plzeň - Znojemští Orli 4:3 SNon-line
Branky: 2. Fabuš, 6. Šindel, 48. Důras, rozhodující sam. nájezd Fabuš - 3. Jareš, 11. a 51. Demel.
Ústí n/L - Mountfield Č. Budějovice 2:6on-line
Branky: 19. Pazourek, 32. Houdek - 17. Toman, 22. Vak, 27. Hřebejk, 28. Šimánek, 46. L. Květoň, 58. Bolf.
Slavia Praha - Oceláři Třinec 5:2on-line
Branky: 3., 38. a 43. D. Hruška, 56. Beránek z trestného střílení, 58. V. Růžička ml. - 3. a 18. Skořepa.
Bílí Tygři Liberec - Energie K. Vary 1:4on-line
Branky: 48. V. Nedorost - 7. Melenovský, 22. Bílek, 26. Skuhravý, 60. Kumstát.
Sparta Praha - Moeller Pardubice (2. října)...

Reklama