Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 6:3Litvínov venku opět prohrál, tentokráte ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Záhorovský 1 : 0
23. Hamrlík 2 : 0
28. Nosek 3 : 0
36. Kubiš 4 : 0
41. Vosátko 5 : 0
45. Kubinčák 5 : 1
46. Benda 5 : 2
56. Vosátko 6 : 2
58. Skuhrovec 6 : 3

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili na domácím ledě Litvínov 6:3 a připsali si třetí výhru v sezóně. Zlínští vedli už 5:0 a teprve za tohoto stavu hosté překonali brankáře Igora Murína. Vítěznou trefu domácího celku RI Okna si připsal útočník Pavel Kubiš, dvěma trefami se blýskl zadák Lubomír Vosátko. Litvínov ani ve třetím utkání venku nedokázal bodovat.

Článek

V první třetině předvedly oba celky svižný hokej, který diváky rozhodně nenudil. Zlín se po nedělním debaklu v Českých Budějovicích tlačil před Hüblovu bránu a na začátku třetí minuty se domácí dočkali. Hned první přesilovku zápasu zúročil po Vosátkově střele od modré čáry Záhorovský.

Pak zvonily brankové konstrukce, tyčky zabránily ve skórování domácímu Rachůnkovi i litvínovskému Reichelovi. Hosté k vyrovnání nevyužili ani 79 vteřin trvající výhodu pěti proti třem, domácí gólman Murín však díky snaze svých spoluhráčů příliš často zasahovat nemusel. Naopak ještě v oslabení ujeli tři hokejisté Zlína, ovšem po Balaštíkově nahrávce Leška zakončil jen slabou střelou do Hübla.

Zlínu vyšel i nástup do druhé dvacetiminutovky, na rozdíl dvou branek zvýšil z pravého kruhu švihem obránce Hamrlík. Ve 29. minutě zastavil Šlégr při zakončení Rachůnka a sudí Homola nařídil trestné střílení, které suverénně proměnil bek Nosek. O dvě minuty později po zákroku Komy na Balaštíka měli domácí opět výhodu nájezdu, ale Balaštík hrající 400. extraligový duel trefil Hüblův beton, od něhož se puk odrazil na pravou tyčku. Domácí ale toto zaváhání nemuselo dlouho mrzet, protože Kubiš přidal čtvrtou branku a definitivně zlomil odpor Litvínova.

Ve třetí třetině už byl k vidění bezstarostný hokej. Po Vosátkově zvýšení od modré čáry se ke slovu dostali i do té doby neproduktivní hráči Litvínova. Nejprve připravil Murína o první nulu v sezóně neobsazený Kubinčák a za 33 vteřin při přesilovce snížil Benda. Svou druhou trefou pak ještě přidal obránce Vosátko, který využil přesilovku, a konečnou podobu výsledku dal v závěru Skuhrovec.

RI Okna Zlín - Litvínov 6:3 (1:0, 3:0, 2:3)
Branky nahrávky: 3. Záhorovský (Vosátko), 24. Hamrlík (Leška), 29. Nosek z trest. střílení, 37. Kubiš (Rachůnek), 42. Vosátko (Balán), 57. Vosátko (Balaštík) - 46. Kubinčák (Trávníček), 47. Benda (Punčochář), 59. Skuhrovec (Lukeš). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 8:4. Využití: 2:1. Diváci: 3913.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Ďurák, Lučka - Balaštík, Leška, Záhorovský - Kubiš, M. Čech, I. Rachůnek - Okál, Balán, R. Pšurný - Ondráček, Mokrejš, F. Čech. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář - Kubinčák, Reichel, Trávníček - J. Černý, Benda, Jenáček - Jánský, Lukeš, Machulda - Bahenský, Rindoš, Bednařík. Trenér: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: