Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 8:3Vítkovice díky skvělým přesilovkám roznesly Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Procházka 0 : 1
7. Šimíček 1 : 1
11. Prorok 2 : 1
12. Bělohlav 2 : 2
14. Vala 3 : 2
28. Prorok 4 : 2
38. Krenželok 5 : 2
47. Ovčačík 6 : 2
53. Hubáček 7 : 2
55. Tenkrát 7 : 3
55. Burger 8 : 3

OSTRAVA

Využité přesilové hry dopomohly hokejistům Vítkovic k třetímu vítězství za sebou. Výběr kouče Miroslava Fryčera rozstřílel Kladno 8:3, i když Středočeši ještě v úvodní části drželi slibný stav 2:2. Pak však čtyřikrát inkasovali v oslabení a v závěru rezignovali. O dva góly si osobní účet vylepšil domácí útočník Ivo Prorok.

Článek

Jestli trenér Fryčer vítkovickým hokejistům vtloukal do hlavy, aby soupeře nepouštěli do přesilových situací, jejich přístup k úvodu utkání mohl pochopit jako sabotáž. Do třinácté minuty dalo Kladno dva góly - oba z přesilovek a to ještě Hornovi za stavu 1:1 stoprocentní příležitost zmařil Pinc. Procházkovi stačilo k využití první převahy dokonce jenom 14 sekund, když od Kally dostal puk do jízdy na modrou čáru a forhendem si vychutnal Pince.

Fauly se dnes však nevyplatily ani Kladnu, z letního spánku totiž procitli i vítkovičtí střelci. Šimíček skóre dorovnal pohotovou tečí Krenželokovy střely ještě při standardním počtu hráčů a Prorok stav otočil po souhře s Petrovickým dokonce v oslabení. Trvající přesilovku však hosté stačili za 39 sekund ještě přetavit v gól, když další přesnou kombinaci s přehledem zakončil Bělohlav.

Pak už však přišly velké chvíle Vítkovic. Kladenská zkáza vyklíčila v oslabeních, ve kterých Středočeši kapitulovali čtyřikrát v řadě. Domácím vrátil náskok v 15. minutě Vala, když na jeho dorážku Orct zřejmě přes zakrytý výhled nereagoval. Z dvojnásobné přesilovky v polovině utkání profitoval Prorok, který z úhlu zvedl pod horní tyčku Marušákovu tvrdou střelu. Výhru domácích pojistil už na konci druhé části Krenželok, jenž tentokrát při hře pět na čtyři pozměnil směr Kubošovy rány od modré čáry.

Závěr už Kladenští vzdali. Gólmana Orcta vystřídal Lev, ale za lehkovážně bránícím mužstvem měl těžký život. Kladno mohlo duel ještě zdramatizovat, v přesilovce pět proti třem si však Tenkrát vylámal zuby na Pincovi a Procházka pak ze sóla těsně přestřelil. Z posledních minut si oba celky udělaly střelnici. Ovčačík dal přesným švihem čtvrtý gól z přesilovky, a když se prosadil l i Hubáček, tribuny se začaly dožadovat "desítky". Na tu však nedošlo, ale po Tenkrátově snížení vrátil výsledek do pětibrankového rozdílu pohlednou individuální akcí a švihem pod horní tyčku Burger.

Vítkovice Steel - Geus Okna Kladno 8:3 (3:2, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Šimíček (Krenželok), 12. Prorok (Petrovický), 15. Vala (Petrovický), 29. Prorok (Marušák), 39. Krenželok (Kuboš), 48. Ovčačík (Ujčík), 54. Hubáček (Ovčačík), 56. Burger (Hubáček) - 4. Martin Procházka (Kalla), 13. Bělohlav (Patera), 56. Tenkrát (Kalla). Rozhodčí: Polák - Kis, Padevět. Vyloučení: 9:8, navíc Ševc a Schnábel (oba Kladno) 10 minut. Využití: 4:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3116.
Vítkovice: Pinc - Marušák, Trnka, Jurečka, Heš, Kuboš, Ovčačík - Petrovický, Vala, Prorok - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Tomášek (32. E. Weissmann), R. Hruška, Köhler. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Kladno: Orct (41. Lev) - Ševc, Schnábel (52. Trončinský), Štěpánek, Šmach, Nádašdi, Hájek - Horna, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: