Hlavní obsah

Slavia - Třinec 5:2Hruška zařídil hattrickem výhru Slavie nad Třincem 5:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Skořepa 0 : 1
2. Hruška 1 : 1
17. Skořepa 1 : 2
37. Hruška 2 : 2
42. Hruška 3 : 2
55. Beránek 4 : 2
57. Růžička 5 : 2

PRAHA

Slávistický útočník David Hruška se postaral hattrickem o výhru Pražanů v úterním 4. kole extraligy nad Třincem 5:2. Vítěznou trefu vstřelil v 43. minutě po podklouznutí gólmana Romana Čechmánka dokonce v oslabení. Oceláři sice v pražské Sazka Areně dvakrát vedli, ale první výhry v sezóně se nedočkali.

Článek

Slavia nastoupila už s uzdraveným kapitánem Beránkem, ale lépe vyšel vstup do utkání hostům. Ve třetí minutě se totiž prosadil Skořepa, jemuž nejdříve zblokoval první pokus obránce Němeček, ale třinecký útočník napodruhé poslal puk za Svobodova záda. Vzápětí putoval na trestnou lavici Květoň a už za sedm vteřin Slavia výhodu využila. Kadlecova střela od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu k volnému Hruškovi, jenž měl snadnou úlohu.

V úvodu se hrál otevřený hokej s řadou šancí. Vondrka při úniku proti Čechmánkovi neuspěl, na druhé straně nepřekonal po objetí branky Svobodu Peterek. Potom minul třinecký Zálešák. Oceláři vzápětí nevyužili 47 sekund trvající výhodu pěti proti třem, po návratu prvního potrestaného zlikvidoval slávistický gólman Tomíkovu možnost. V 9. minutě nezpracoval puk po Červenkově přihrávce dobře Bednář, z protiútoku neuspěl zase Tomík.

Při Sekerášově trestu napravil Žižka Bednářovo zaváhání a zastavil skvělým obranným zákrokem Steberův únik. V 18. minutě ale Třinec opět získal vedení, když byl vyloučen za vyhození puku do hlediště Tomica a po kombinaci přesilovkové formace se podruhé v utkání prosadil Skořepa.

Šancí po přestávce ubylo

V druhém dějství se oba celky více soustředily na defenzívu a šancí ubylo. V 24. minutě mohl vyrovnat po Dudově přihrávce Doležal, pak Slavia nevyužila dvě vyloučení Polanského v rychlém sledu. Třinec poté hrál také čtyři minuty v početní výhodě a neuspěl. Největší šanci nevyužil Zálešák.

Diváky ve spoře zaplněné Sazka Aréně tak zvedla ze sedadel po Malcově faulu potyčka Beránka se slovenským bekem, do které se zapojil i Duda. V 38. minutě se při hře čtyř proti čtyřem vyrovnal Hruška, který ze vzduchu trefil puk vyražený třineckým gólmanem. Hattrick dovršil slavistický útočník v 43. minutě, kdy hráli Pražané v oslabení a pomohlo jim Čechmánkovo zaváhání. Ten vyjel ve snaze rozehrát kotouč až k modré čáře, ale uklouzl a Hruška zakončoval do prázdné branky.

Odpovědět mohla dvojice Seman, Štefanka, ale kombinace neskončila úspěšným zakončením. Pojistku vedení Slavia odmítl při Doležalově zakončení Čechmánek. Při Ratajově trestu měl možnost dovršit hattrick Skořepa, jenže Svoboda byl na místě. V 56. minutě bylo definitivně rozhodnuto. Pácal fauloval ujíždějícího Beránka a kapitán Slavie sám nařízené trestné střílení proměnil. Výsledek ještě dovršil Růžička.

Slavia Praha - Oceláři Třinec 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. D. Hruška (Kadlec), 38. D. Hruška (Beránek), 43. D. Hruška (Beránek), 56. Beránek z trestného střílení, 58. V. Růžička ml. (Duda) - 3. Skořepa (Pácal), 18. Skořepa (J. Štefanka). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3752.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina, Sloboda, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Třinec: Čechmánek - Seman, Malec, Sekeráš, Švarný, Kundrátek, Kroupa - Zálešák, Peterek, Martynek - Steber, J. Štefanka, Tomík - Kolusz, Skořepa, Korhoň - D. Květoň, Polanský, Tomas. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata: