Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 1:4Liberec poprvé prohrál, nestačil na Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Melenovský 0 : 1
21. Bílek 0 : 2
25. Skuhravý 0 : 3
47. Nedorost 1 : 3
59. Kumstát 1 : 4

LIBEREC

Hokejisté Liberce si připsali první extraligovou porážku v této sezóně. Bílí Tygři prohráli doma s Karlovými Vary 1:4 a opustili tak první místo tabulky. Západočeši při svém prvním vystoupení na kluzištích soupeřů potvrdili, že jejich výborné výsledky v přípravě nebyly náhodné.

Článek

Hosté se na severu Čech prezentovali aktivní hrou již od začátku duelu. Už ve 4. minutě nastřelil Skuhravý tyč Hniličkovy branky. Vzápětí se před Mensatorem objevila dvojice osamocených domácích hráčů, ale svou šanci nevyužila a po rychlém protiútoku Energie toho litovala. Nenápadná střela Melenovského totiž skončila na Hniličkovými zády.

Domácí mohli srovnat, překonat karlovarskou brankářskou jedničku se jim ale nepodařilo ani při dvojnásobné přesilové hře. Hosté naopak své šance využívali. Hnilička si sice připsal několik úspěšných zákroků, ale ve zkrácené přesilové hře skóroval v 22. minutě Bílek při vyloučení domácího kapitána Procházky. Poté si slabší chvíli vybral i reprezentační gólman, chyboval při rozehrávce a Skuhravý od mantinelu přesně zamířil do prázdné branky.

Na druhé straně se Mensator vyznamenal při šanci Procházky a v dalších situacích Jiruš s Čermákem ve slibných pozicích netrefili branku. Hnilička poté podržel Tygry po pokusech Skuhravého a Melenovského.

V 48. minutě se zdálo, že se Liberec vrací do zápasu. Nedorost po přihrávce Čermáka využil přesilovku při vyloučení Dobroně. Liberec se snažil o kontaktní branku, ale Vary ho do žádné větší šance nepouštěly. Přesto mohl snížit Jiruš, jeho střela však těsně minula hostující branku. V závěru se domácí rozhodli odvolat Hniličku a riskovat při power play. Jejich tlak podpořilo i Kraftovo vyloučení. Dvacet šest vteřin před koncem ale domácí ztratili puk na modré čáře, Skuhravý vysunul Kumstáta a ten do prázdné branky upravil výsledek na konečných 1:4.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. V. Nedorost (L. Čermák) - 7. Melenovský, 22. Bílek (Hluchý), 26. Skuhravý, 60. Kumstát (Skuhravý). Rozhodčí: Minář - Chytil, Bryška. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4467.
Liberec: Hnilička - Krstev, Zíb, Moravec, Jiruš, Hunkes, Holub, Derner - V. Novák, Pabiška, S. Procházka - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Špaček - O. Hruška, Dušek, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Duben, Mudroch, Grof, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: