Hlavní obsah

Plzeň srazila Spartu a je druhá! Kladno padlo s Třincem, Kometa vydřela ztracený zápas

Praha
Aktualizováno

Čtyřicáté kolo hokejové extraligy pokračovalo kompletními sedmi zápasy. Tahákem byl duel Plzně se Spartou, který ovládli Západočeši 6:3 a posunuli se před Pražany na druhé místo za vedoucí Liberec, který si poradil s Hradcem Králové 5:1. V dalších duelech zdolala Kometa po nájezdech Litvínov 4:3, nedařilo se Kladnu, jež doma podlehlo Třinci 1:2. Jeden bod vydřely Pardubice za prohru v prodloužení s Mladou Boleslaví 1:2. Ve zbývajících duelech zvítězily Karlovy Vary po prodloužení na ledě Zlína 6:5, výhru 5:4 v nájezdech slaví i Vítkovice, které uspěly v Olomouci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Šlágr kola mezi Plzní a Spartou začali lépe domácí, které poslal v 9. minutě do vedení Kracík. Sparta odpověděla o tři minuty později díky trefě Růžičky. Indiáni i přesto šli do kabin s těsným vedením, které jim zajistil v přesilové hře Kantner.

Hodně divoký průběh přinesla prostřední část. Pražané i podruhé díky Pechovi vyrovnali, pak však Západočeši udeřili dvakrát během 61 sekund, když jim vedení 4:2 získali Pour a Zdráhal. Naději Spartě tak přenesla Buchteleho branka 24 sekund před koncem druhé třetiny, kterou snižoval na 3:4.

Závěrečná část však patřila domácím. Čerešňák a Němec rozhodli v přesilových hrách o vítězství Plzně 6:3, která se tak posunula před Spartu na třetí místo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Řepík se snaží prosadit před plzeňskou brankou.

Pardubice nezvádly závěr s Boleslaví

Na vítězství proti Kometě chtěli navázat hokejisté posledních Pardubic v zápase proti Mladé Boleslavi. Jako první se však dostali ke slovu hosté, když se o jedinou branku úvodní třetiny postaral v 18. minutě Šťastný.

Druhá dvacetiminutovka však patřila perníkářům. Ve 22. minutě vyrovnal Ivan, minutu před koncem prostřední části pak poslal Pardubice do vedení Vondrka.

V dramatickém závěru se hostům povedlo v 59. minutě vyrovnat a opět se o to postaral David Šťastný, který svým druhým gólem večera poslal zápas do prodloužení. V něm chybělo do konce devět sekund, když o bodu navíc pro Bruslařský klub rozhodl Ševc.

Kometa smazala tříbrankovou ztrátu

Mizerně vstoupili favorizovaní hokejisté Komety do zápasu s Litvínovem. Vervu poslal do vedení v 8. minutě Válek, o pět minut později navýšil překvapivé vedení hostů Pavelka a Chemici šli tak po první třetině do kabin s překvapivým náskokem 2:0.

Ještě hůř bylo domácím hokejistům i fanouškům v 27. minutě, když potřetí překonal Vejmelku Ščotka a hosté vedli už 3:0. Až pak favorit zabral. Do konce druhé části snížili na jednobrankový rozdíl Kucsera a Zaťovič.

A Zaťovič se v 52. minutě utkání postaral i o vyrovnání. Ve zbytku zápasu již branka nepadla a o vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení. Ani v něm fanoušci branku neviděli, bod navíc tak favoritovi zajistil v samostatných nájezdech Horký.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vdova po hokejovém trenérovi Ivanu Hlinkovi Liběna Hlinková (vpravo) a vdova po hokejové legendě Vlastimilu Bubníkovi Hana Bubníková-Machatová.

Kladno padlo s mistrem

Roli favorita začali hosté z Třince plnit již v první třetině, kterou po brankách Galvinše a Hrňi vyhráli 2:0. Kladno se gólu dočkalo v 25. minutě, kdy přesilovou hru využil po Jágrově asistenci kanadský bek Austin. Na více však domácí nedosáhli a připsali si tak již třetí porážku v řadě.

Foto: Jiří G. Novák

Petr Vampola v diskusi s hlavním rozhodčím.

Liberec si poradil s Hradcem

Proč jsou lídrem extraligy, ukázali hokejisté Liberce hostům z Hradce už v úvodní třetině, když je do dvoubrankového vedení poslal nejdříve z přesilovky Hudáček, druhý gól pak přidal v 19. minutě Musil.

Tygři kontrolovali průběh utkání i nadále. V polovině duelu zvýšil v přesilové hře na tříbrankový rozdíl Lenc. Hosté se snížení dočkali až v 39. minutě, kdy Hrachovinu překonal Dragoun. Veškerou snahu Mountfieldu o vyrovnání domácí smazali hned v úvodu třetí části, kdy se prosadil Jelínek, pátou branku pak přidal v přesilovce v poslední minutě Ordoš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Přestřelku Zlína s Vary rozhodl Graňák

Hodně divoký úvod utkání viděli fanoušci ve Zlíně. Berany poslal do vedení už po 53 sekundách hry Okál, to však byla v úvodní dvacetiminutovce poslední radost domácích. O 22 sekund později totiž srovnal z přesilovky Graňák, v 6. minutě pak poslal Energii do vedení Plutnar. A aby bylo zklamání domácích z nadějně rozehraného úvodu dokonáno, zvýšil ve 12. minutě na 3:1 pro hosty Beránek.

Zlínští měli výborný vstup do druhé třetiny. Nejdříve Dufek a poté Sedláček se postarali o to, že v 25. minutě svítil na ukazateli skóre stav 3:3. Vedení však hostům vrátil ve 37. minutě Černoch, to navíc o dvě minuty později navýšil svou druhou brankou Beránek a Vary tak vedly po čtyřiceti minutách 5:3. Ani to Berany nezlomilo. Náskok hostů smazali během 34 sekund, kdy nejdříve využil přesilovou hru Řezníček a na divokých 5:5 vyrovnával ve 44. minutě Novotný.

Ve zbytku zápasu již branka nepadla, o bodu navíc pro Energii tak rozhodl ve čtvrté minutě prodloužení tvrdou ranou Graňák.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Matěj Stříteský z Karlových Varů, Jan Dufek ze Zlína a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Vítkovice uspěly v Olomouci

Po bezbrankové první třetině se jako první dostali ke slovu hosté. A hned třikrát. Mallet a Dej se trefili v přesilových hrách, ve vlastním oslabení pak přidal třetí úder do sebevědomí Hanáků Lakatoš. Kohouti ze se ze šoku probrali v 38. minutě, kdy se také v početní výhodě prosadil Dujsík a snížil na 1:3.

Když na začátku třetí periody zvyšoval na 4:1 pro Vítkovice Trška, zdálo se být o utkání rozhodnuto. Pak však přišel drtivý závěr domácích. Burian v 7. minutě snížil na dvoubrankový rozdíl, o tři minuty později se ze samostatného nájezdu nemýlil Nahodil a zápas poslal pět minut před koncem do prodloužení Irgl.

V něm branka nepadla, bod navíc tak nakonec vybojovali Vítkovičtí, vítězný gól v nájezdech si připsal Roman.

Tipsport extraliga
40. kolo:
Kometa - Litvínov 4:3 po náj.
Branky: 27. Kucsera, 36. a 56. Zaťovič, rozhodující nájezd Horký - 8. Válek, 13. Pavelka, 27. Ščotka,
Pardubice - Boleslav 2:3 po prodl.
Branky: 22. Ivan, 40. Vondrka - 18. a 59. Šťastný, 65. Ševc
Kladno - Třinec 1:2
Branky: 25. Austin - 7. Galvinš, 10. Hrňa
Liberec - Hradec Králové 5:1
Branky: 12. Hudáček, 19. Musil, 30. Lenc, 42. Jelínek, 60. Ordoš - 39. Dragoun
Plzeň - Sparta 6:3
Branky: 9. Kracík, 15. Kantner, 37. Pour, 38. Zdráhal, 50. Čerešňák, 57. Němec - 13. Růžička, 22. Pech, 40. Buchtele
Olomouc - Vítkovice 4:5 po náj.
Branky: 38. Dujsík, 47. Burian, 50. Nahodil, 55. Irgl - 24. Mallet, 24. Dej, 31. Lakatoš, 42. Trška, rozh. náj. Roman
Zlín - Karlovy Vary 5:6 po prodl.
Branky: 1. Okál, 22. Dufek, 25. Sedláček, 44. Řezníček, 44. Novotný - 2. Graňák, 6. Plutnar, 12.  a 39.Beránek, 37. Černoch, 64. Graňák

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín