Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic mají získat stamilióny od ruských ocelářů

Až na téměř 800 miliónů korun od svého generálního partnera by si v příštích deseti letech mohl přijít extraligový hokejový klub Vítkovice Steel. Vyplývá to z prohlášení šéfa Evraz Vítkovice Steel Vladimíra Baila, jenž na tiskové konferenci řekl, že většina z uvedené sumy, kterou ruský ocelářský koncern Evraz Group slíbil během deseti let věnovat prostřednictvím své firmy na rozvoj Moravskoslezského kraje, připadne hokejovému klubu.

Článek

Ocelářská společnost podporuje klub částkou, kterou Bail neupřesnil s tím, že se každým rokem mění. Podle neoficiálních zdrojů se už nyní jedná o obnos v řádech desítek miliónů.

Co bude ekonomická náklonnost generálního sponzora pro hokejisty znamenat v praxi, se ČTK nepodařilo zjistit. Generální manažer František Černík pobývá v těchto dnech v cizině a telefon nezvedal ani marketingový manažer Aleš Pavlík.

Zbylá část peněz na podporu regionu bude rozdělena přes Nadační fond, který je podle Baila zaměřen na regionální problematiku, na oblast mládeže, výchovy, školství, podporu univerzitního vzdělávání a podporu sportu. Hokej není podle Baila financován formou nadace. Letos nadační fond přispěje na rozvoj kraje 40 milióny korun. "Pro příští rok předpokládáme a budeme dávat do plánu shodnou částku," dodal Bail.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice