Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 5:6 PPGólové hody rozhodlo prodloužení, slaví Energie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Okál 1 : 0
2. Graňák 1 : 1
6. Plutnar 1 : 2
12. Beránek 1 : 3
22. Dufek 2 : 3
25. Sedláček 3 : 3
37. Černoch 3 : 4
39. Beránek 3 : 5
44. Řezníček 4 : 5
44. Novotný 5 : 5
64. Graňák 5 : 6
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 40. kole extraligy ve Zlíně 6:5 v prodloužení a zvládli úspěšně i třetí zápas venkovní série. Energie ve Zlíně ztratila vedení 3:1 a 5:3, ale radovala se díky brance slovenského obránce Dominika Graňáka v čase 63:07. Berani podlehli Karlovým Varům i počtvrté v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu.

Článek

Oba týmy v rámci akce Legenda legendám odehrály první třetinu ve speciálních dresech. Zlín s tváří Karla Rachůnka, Karlovy Vary s podobiznou Františka Potužáka.

Jako první se v utkání prosadili domácí. Po 53 sekundách si mezi kruhy najel Okál a zamířil nad vyrážečku Filipa Novotného. Hosté ale záhy vyrovnali, přesilovku využil tečovanou střelou od modré čáry Graňák.

V šesté minutě Energie skóre otočila, z hranice útočného pásma se trefil Plutnar. Vedení Západočechů ještě do přestávky navýšil Beránek a vyhnal Kašíka na střídačku. Jeho náhradník Huf si poradil s šancí osamoceného Vondráčka v oslabení.

Dufek a Sedláček vyrovnali

Na začátku druhé části Berani snížili. Dufek poslal kotouč do horního růžku Novotného brány. O vyrovnání se pak postaral Sedláček, který zakončil přesně k tyči.

Karlovarští zahrozili z brejku, Kohoutův pokus zneškodnil Huf. Zlínský obrat mohl v ponechané výhodě dokonat Köhler, Okálovu střelu však tečoval mimo. Nerozhodný stav změnili v 37. minutě hosté a do odkryté klece dopravil kotouč Černoch. Ještě před koncem třetiny na něj druhou brankou v zápase navázal Beránek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Zlín ale znovu dokázal dvoubrankovou ztrátu dotáhnout, Filipa Novotného při hře ve čtyřech během minuty překonali obránci Řezníček a Martin Novotný. Strhnout duel na stranu domácích se snažil Šlahař, možnost v závěru přesilovky však neproměnil.

O vítězi rozhodlo prodloužení. Karlovým Varům v něm bod navíc v ponechané výhodě vystřelil Graňák. Pro hostujícího zadáka šlo o druhý gól v zápase.

40. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:6 v prodl. (1:3, 2:2, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Okál (Honejsek, Freibergs) 22. Dufek (Fryšara), 25. P. Sedláček (J. Ondráček), 44. Řezníček (Šlahař, Honejsek), 44. M. Novotný (Claireaux, Dufek) - 2. Graňák (Skuhravý), 6. Plutnar (Koblasa, Černoch), 12. O. Beránek (Vildumetz, M. Rohan), 37. Černoch (Kohout), 39. O. Beránek (M. Rohan, T. Mikúš), 64. Graňák (Koblasa). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4056.
Zlín: Kašík (12. Huf) - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Šafář - Flek, V. Polák, T. Rachůnek - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Šik. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: