Hlavní obsah

Gól a k tomu skalp Sparty! Plzeňský oslavenec plánoval večeři, Frodl mluvil o řežbě

Lepší dárek k narozeninám si na ledě nemohl nadělit. Jeho Plzeň v extraligovém šlágru udolala Spartu a Peter Čerešňák, který v den utkání slavil 27. narozeniny, pomohl k cennému triumfu klíčovým pátým zásahem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl při utkání se Spartou.

Článek

„O gólu jsem vůbec nesnil, je to spíš bonus. Hlavně jsem si přál, abychom Spartu porazili a vyšvihli se na druhý flek,“ zářil slovenský reprezentační obránce, který s parťáky plánoval večeři. „Platíš?“ vyptával se vedle sedící brankář Dominik Frodl. „Asi jo, ale nebudeme nic přehánět,“ odpovídal mu s úsměvem na rtech plzeňský oslavenec, jenž v polovině závěrečné části poslal Škodu do rozhodujícího trháku přesilovkovou ranou od modré.

„Někdo to tečoval, ale naši kluci se nepřiznali, takže zřejmě někdo ze sparťanů to lízl holení nebo bruslí. Možná mi spoluhráči gól nechali, když mám narozeniny,“ vykládal dobře naladěný Čerešňák.

Třaskavou bitvu nakonec opanovali domácí, byť byl hokej dlouho vyrovnaný a ostrý jako břitva. Vyprodané ochozy si užily zábavu se vším všudy. Krásné góly, řadu šancí, vysoké nasazení, silné emoce. „Byl to playoffový zápas. Lidem se to muselo líbit, i pro nás to je záživnější než jednoznačný hokej bez atmosféry," ujišťoval Čerešňák. „Bylo to vyhecovaný, řežba. Nevím, jestli jsme takový zápas letos hráli,“ šátral v paměti Frodl, jenž celkově kryl 45 střel. „Je lepší mít víc zákroků než třeba patnáct. Taky můžu někdy v brance vyniknout. Většinou to bývá naopak, že já mám málo zásahů a druhý gólman čtyřicet," smál se.

Během šedesátiminutové partie nechyběly ani četné šarvátky, mezi nimiž vyčníval pěstní souboj mezi Michalem Řepíkem a Jánošíkem, který vyhrál kapitán Sparty, když slovenského protihráče tvrdým direktem poslal do kolen. „Začalo se to tam strkat. Dával mi do obličeje a je těžký pak z toho odstoupit. Šel jsem do toho tak, jak jsem to cítil. Byl jsem čtrnáct minut na trestný, což je dlouhá doba, ale takhle se to prostě sešlo,“ tvrdil Řepík. Jeho obličej zalil smutek, vždyť Pražané prohráli už čtvrté z posledních pěti utkání.

„Momentálně nám to nejde tak, jak bychom si představovali, ale snažíme se to zlepšit. Dneska jsme tady neodehráli špatný zápas, bylo to jenom o šancích, kdo jich za stavu 2:2 využije víc,“ dodal ostřílený křídelník, jehož tým dohrával bez zraněného centra Vladimíra Růžičky i beka Košťálka, který v závěru inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Reklama

Související témata: