Hlavní obsah

Karlovy Vary předčily Liberec nasazením

PRAHA

V hokejové extralize už není mužstvo, které by během úvodních pěti kol nepoznalo porážku. Liberec sice rozjel sezónu skvěle, ale jeho vítězné tažení ukončily Karlovy Vary, které se v úterý večer na ledě Bílých Tygrů vytáhly a vítězstvím 4:1 se dostaly v tabulce před ně.

Článek

„Po čtyřech zápasech doma jsme ukázali, že umíme hrát dobře i venku. Vyšli jsme z obrany, mužstvo dodrželo taktické pokyny i herní kázeň, tradiční jistotou byl brankář Mensator,“ liboval si karlovarský trenér Zdeněk Venera.

„Přijeli jsme do Liberce vyhrát a od začátku za tím šli, předčili jsme soupeře nasazením i hokejovou chutí,“ říkal pro ČT autor úvodní branky Marek Melenovský. „Vary opravdu hned od začátku chytly správné tempo, zatímco nám nic nešlo, odskakovaly puky a vázla kombinace,“ líčil domácí gólman Milan Hnilička, jehož 34 zásahů prohru neodvrátilo.

„Utkání výrazně ovlivnila sedmá minuta, kdy jsme neproměnili slibnou šanci a z protiútoku dostali nešťastný gól. Karlovy Vary se ale ukázaly jako nesmírně silný soupeř, který na rozdíl od našeho týmu odehrál s absolutním nasazením celý zápas,“ přiznal pro ČTK liberecký kouč Dušan Gregor.

Reklama

Související témata: