Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 1:2Hokejisté Pardubic podruhé bodovali díky výhře v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hranáč 1 : 0
44. Snopek 1 : 1
65. Pivko 1 : 2

Hokejisté Pardubic vyhráli v předehrávaném utkání 6. extraligového kola na ledě Litvínova 2:1 po samostatných nájezdech a nejméně do pátku opustili poslední místo v tabulce. O výhře finalistů minulého ročníku, kteří stále čekají na plný bodový zisk, rozhodl Libor Pivko.

Článek

Na soupisce domácích se poprvé v sezóně objevil uzdravený brankář Franěk, do hry však nezasáhl. To hosté pokračující v sérii zápasů na kluzištích soupeřů již opět mohli využít elitního střelce Sýkoru. Další ztrátu však utrpěli, z elitní formace vypadl Rolinek. Oslabeni byli i Severočeši, obránce Šlégr sledoval duel pouze v civilu.

Pardubice čekající na první výhru v normální hrací době začaly aktivně a tlačily se do útoku. Do vedení se však nedostaly ani při přesilové hře. Ještě před polovinou úvodní třetiny ale domácí srovnali se soupeřem krok a brankář Hylák musel řešit řadu nebezpečných situací. V 16. minutě kapituloval, když jej od modré prostřelil v početní výhodě obránce Hranáč.

Poloprázdný stadión Ivana Hlinky jinak nebyl svědkem příliš pohledného hokeje. Ve 25. minutě byli hosté blízko vyrovnání. Hübl si však poradil s Ondřejovou střelou a krátce nato vyrazil na tyč i pokus Blažka. Moeller zvyšoval tempo, které však paradoxně opět kleslo v přesilové hře Východočechů. Při Punčochářově vyloučení dokonce dvakrát nebezpečně zahrozil Litvínov.

Druhý gól Litvínova nebyl uznán

Ve 28. minutě dokázali domácí dopravit puk podruhé za Hylákova záda, jejich radost však netrvala dlouho, neboť rozhodčí Fraňo po konzultaci s kolegou u videa branku neuznal pro Jánského hru vysokou hokejkou. Blízko branky byli poté Jenáček či důrazný Černý, jejich snažení však vždy skončilo pouze závarem před pardubickou brankou. Ve 45. minutě tyto nezdary Litvínov hodně mrzely. Snopek prostřelil Hübla a vyrovnal.

Vedení na stranu Severočechů mohl vrátit o pár vteřin později Černý, gólmana soupeře však nepřekonal. Velkou šanci spálil v 52. minutě i jeho spoluhráč Rindoš, který se dostal do samostatného nájezdu. Hylák však betonem jeho střelu vyrazil. Šance měli i hosté, Snopek nastřelil tyč. Ke slovu tak přišlo prodloužení, ve kterém se také nerozhodlo, a tak vítěze určily samostatné nájezdy. Šťastnějším týmem byly nakonec Pardubice. Zatímco Jenáček, Jánský ani Machulda své pokusy neproměnili, Pivko Hübla bezpečně překonal a rozhodl rozstřel stejně jako v neděli v Třinci.

"Za dnešní výkon musím klukům poděkovat. Po výsledku ve Zlíně, kde jsme hráli špatně, a při faktu, že Pardubice byly odpočaté, protože v minulém kole nehrály, se mužstvo motivovalo a hrálo bojovně. Bohužel jsme neměli štěstí v koncovce s neproměnili jsme řadu šancí. Pak rozhodl nešťastný gól po nahození z rohu, navíc tečovaný. Penalty už jsou hop nebo trop a my jsme bohužel nedali gól. Odvedli jsme dobrou práci, ale zápas pro nás skončil nešťastně," řekl po zápase Jaroslav Hübl.

"My jsme dnes začali trochu vlažněji, přitom jsme nabádali hráče, aby hráli aktivně, napadali a dostali soupeře hned od začátku pod tlak. První třetinu jsme ale byli zadření, byli jsme všude pozdě a ještě jsme dostali gól. Druhou jsme začali výborně, domácí jsme deset minut tlačili, ale bohužel nám chybělo štěstíčko. Poté nás Litvínov dostal pod tlak, měl hodně šancí a nás podržel Saša Hylák. Třetí třetina byla podobná, ale naštěstí se nám podařilo vyrovnat. V prodloužení jsme asi měli využít přesilovku, ale nakonec jsme uspěli v nájezdech. V těch je to o štěstí, které máme. Libor Pivko dal gól už asi v šesté sérii za sebou," pochvaloval si pardubický Pavel Rohlík.

Výsledek předehrávky 6. kola:
Litvínov - Moeller Pardubice 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávka: 16. Hranáč (Benda) - 45. Snopek, rozhodující nájezd Pivko. Rozhodčí: Fraňo - Charvát, Pouzar. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 2895.
Litvínov: J. Hübl ml. - Koma, Skuhrovec, Vobořil, Hranáč, Punčochář, Kubát - Kubinčák, Reichel, Trávníček - J. Černý, Benda, Jenáček - Jánský, Lukeš, Machulda - Bahenský, Rindoš, Bednařík. Trenér: J. Hübl st. a Rosol.
Pardubice: Hylák - Píša, Linhart, Richter, Havíř, Snopek, M. Šeda, Posmyk - P. Sýkora, Pucher, M. Hlinka - Andrašovský, Pivko, Somík - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Klejna, Rákos, Zohorna. Trenér: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata: