Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 4:1Sparta zastavila rozjíždějící se Vítkovice, zvítězila 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Netík 1 : 0
17. Ton 2 : 0
39. Nedvěd 3 : 0
50. Melichárek 4 : 0
53. Trnka 4 : 1

PRAHA

Pražská Sparta pokračuje v hokejové extralize v úspěšných domácích vystoupeních, která ji v minulém ročníku nasměrovala až k mistrovskému titulu. Obhájce trofeje porazil v pátečním 6. kole hostující Vítkovice 4:1, když dvě z jejích branek opět zařídili letní posily Petr Nedvěd a Tibor Melichárek. Brankář Tomáš Duba byl blízko své první vychytané nule v sezóně, necelých sedm minut před koncem ho však o ni připravil jedinou brankou hostí Pavel Trnka.

Článek

První minuty zápasu proběhly bez náznaků větších příležitostí a úvodní gól přišel tak trošku jako z čistého nebe. Sivek ideálně nabil najíždějícímu Netíkovi, po jehož ráně mohl Pinc střežící vítkovickou svatyni pouze bezmocně rozhodit rukama a vyčinit za nedůraz svým obráncům. Na druhé straně zkoušel odpovědět Ujčík, jenž napřáhl při vlastním oslabení, Duba však stihl zareagovat včas a levým betonem vyrazil.

V 11. minutě mohla Sparta zvýšit, ale zakončující Vaic střílel po spolupráci s Melichárkem v přečíslení dvou na jednoho nepřesně mimo tyče. O chvilku později už hala jásala, jak však ukázal sudí Turčan po konzultaci s videorozhodčím, byla to radost předčasná, neboť Sparta ve skrumáži puk do sítě za Pincovými zády neprotlačila. Přesto odcházeli domácí do šaten s dvoubrankovým náskokem, když ani Hešův skok nezabránil rozjetému Tonovi proklouznout před Pince, mezi jehož betony Ton zakončil.

Druhá třetina byla plná bojovnosti

Ve druhé třetině se na ledě především úporně bojovalo, hosté výrazně zvýšili důraz před brankovištěm Sparty a byli mnohem nebezpečnější, než v první dvacetiminutovce. Chytré nahození Nováka prošlo chumlem hráčů před Dubou, který se za pukem trochu bezmocně ohlédl, ten však o vlásek minul jeho pravou tyčku. Ve 32. minutě ostravský tým zásluhou Proroka sice ukončil Dubovu neprůstřelnost, stalo se tak ovšem ve chvíli, kdy jeden z hostujících hráčů zalehl domácího gólmana v jeho brankovišti.

Místo snížení mohl na druhé straně naopak navýšit náskok Sivek, přes Pincův pohotový rozklek se však prosadit nedokázal. Brankové vyjádření narůstající převahy hostí posléze dokázal několikrát odvrátit výtečný Duba, když se vyznamenal především reflexním zákrokem po tečované ráně od modré a při Ujčíkově povedené samostatné akci. V poslední minutě druhé části se pak zcela proti dění na ledě trefil Petr Nedvěd, když se vymanil ze sevření za brankou a na bližší tyč prostřelil vychladlého Pince.

S vědomím tříbrankového náskoku přistoupila Sparta ke třetí třetině především s cílem neudělat chybu a pozorně hlídala své vedení. O tříbodovém zisku pro domácí navíc definitivně rozhodl v 51. minutě Melichárek. Vítkovice přesto nerezignovaly a vybojovaly si alespoň čestný úspěch, když Dubovi pokazil čisté konto v 54. minutě Trnka.

Sparta Praha - Vítkovice Steel 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Netík (Sivek), 18. P. Ton (Tabaček), 40. P. Nedvěd, 51. Melichárek (Netík) - 54. Trnka (Ujčík). Rozhodčí: Turčan - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 5888.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Tabaček - Dragoun, P. Nedvěd, Langhammer - P. Ton, Vaic, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Zelenka, M. Havel, Hromas - Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Vítkovice: Pinc - Marušák, Trnka, Jurečka, Heš, Kuboš, M. Novák - Hubáček, Burger, Weissmann - Petrovický, Vala, Prorok - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Klimek, R. Hruška, Köhler. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín