Hlavní obsah

Třinec - Zlín 8:2Kapitán Peterek dotáhl hattrickem Třinec k premiérové výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Peterek 1 : 0
4. Martynek 2 : 0
16. Štefanka 3 : 0
23. Mokrejš 3 : 1
33. Peterek 4 : 1
36. Vosátko 4 : 2
39. Peterek 5 : 2
42. Martynek 6 : 2
49. Tomas 7 : 2
59. Štefanka 8 : 2

TŘINEC

Kapitán hokejistů Třince Jan Peterek v pátečním extraligovém utkání v podstatě stačil na soupeře ze Zlína sám. Tři góly vstřelil a u jednoho ještě stihl asistovat. Daleko víc jej ale těšilo, že Oceláři se mohli radovat z premiérového vítězství v sezóně.

Článek

"Konečně jsme se snad tímhle chytili, už jsme to moc potřebovali. Bylo na čase protrhnout naše velké střelecké trápení z prvních utkání," poznamenal po osmigólové kanonádě zkušený kapitán Třince. Na to, aby se mu podařilo zkompletovat hattrick, potřeboval jen dvě třetiny.

Trefil se hned v samém úvodu, kdy jej hostující obrana trestuhodně zapomněla před Murínem a šestatřicetiletý forvard s ledovým klidem zvolil kličku bezmocnému brankáři. Ve druhém dějství zamířil do horního růžku učebnicovým bekhendem a třetí branka byla asi klíčová pro vývoj zápasu, v oslabení těsně před koncem druhé části prostrčil Murínovi puk mezi betony po sólovém nájezdu. "Je přece jedno, kdo góly dá. Hlavní je, že máme tři body. Na druhou stranu jsem rád, že jsem letos i já konečně dal nějaký gól," poznamenal spokojený Peterek.

V Třinci už teď všichni věří, že nejhorší má mužstvo už za sebou. "Doufáme, že tohle byl takový správný odrazový můstek. Trápili jsme se s koncovkou, přitom výkony vůbec nebyly tak špatné. Snad je to definitivně zapomenuto," prohlásil po vysoké výhře Peterek.

Vedení klubu by chtělo svěřence trenérů Marka a Juříka vidět v úplně jiných patrech tabulky, než se Oceláři po pěti odehraných kolech nacházeli. "To víme i my, že patříme v tabulce daleko výš. Musím uznat, že nás trochu ty nezdary z úvodních kol srážely psychicky dolů, ale tahle výhra by nám měla ohromně pomoci. Máme kvalitní mužstvo, půjdeme teď nahoru," sliboval Peterek, který si připsal v zápase ještě i asistenci u osmé trefy Třince a celkově byl na ledě při pěti trefách domácího celku.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články