Hlavní obsah

Sparta - Kladno 2:1Sparta i počtvrté doma vyhrála, zdolala poslední Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Ton 1 : 0
28. Tenkrát 1 : 1
46. Nedvěd 2 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty byli stoprocentně úspěšní i ve čtvrtém domácím utkání v nové sezóně a v 7. kole extraligy zdolali poslední Kladno 2:1. Celek Geus Okna si naopak připsal již šestou porážku za sebou a svou chudou sbírku tří bodů nerozšířil. Sparta se radovala z úspěchu proti Kladnu po čtyřech porážkách ve vzájemných zápasech za sebou.

Článek

Do první velké šance se na začátku dostal Netík, ale Orcta zblízka nepřekonal. Vzápětí vyzkoušel kladenského gólmana Vykoukal. V šesté minutě putoval na trestnou lavici kladenský Tenkrát, ale v ojedinělé příležitosti Netík minul. Už při hře pět na pět se dostával před branku hostů Havel, ale v zakončení mu zabránil Schnabel.

V polovině úvodního dějství Sparta uzamkla Kladno v jeho obranném pásmu a Orct čelil řadě střeleckých pokusů. Jen Ton ho prověřil za jediné střídání čtyřikrát. Kladno pak mělo dvě početní výhody, ale potvrdilo, že se mu v přesilovkách zatím nedaří. Dubu prověřila jen Ševcova střela od modré čáry.

Hosty mohl dostat do vedení v 24. minutě Bělohlav, ale nepodařilo se mu dorazit Kallův pokus. Na druhé straně se zakončení nepovedlo podle představ Zelenkovi. Vedení se dočkali přeci jen domácí, když v 27. minutě potrestali vyloučení Libora Procházky. Po Vykoukalově křížné přihrávce prostřelil Orcta, dnešní velkou oporu Kladna, Ton.

Kladno vyrovnalo rovněž v početní převaze. Při Zelenkově trestu ještě Martin Procházka z dobré pozice neuspěl, ale pak putoval na trestnou lavici i sparťanský kapitán Ptáček a ve výhodě pěti proti třem proměnil Paterovo vybídnutí zblízka Tenkrát. Sparta mohla odpovědět, ale po kombinaci s Tonem v přečíslení nedotáhl do úspěšného konce bekhendový blafák Vaic.

Do závěrečného dějství vstoupila Sparta náporem, který ještě umocnilo Kazatelovo vyloučení. V oslabení sice Kladno odolalo, ale v 47. minutě Orct jen vyrazil Hanzlíkovu střelu vedle sebe a Petr Nedvěd doklepl kotouč do prázdné branky.

V dalším oslabení při trestu Libora Procházky hosté udrželi jednobrankový odstup, ale šanci na vyrovnání po Ptáčkově faulu nevyužili. V 58. minutě mohl pojistit výhru Sivek, ale Pražané i tak náskok uhájili, když v v závěrečných vteřinách neuspěl ve skrumáži Martin Procházka. Sparta tak doma porazila Kladno poprvé od ledna 2005.

Sparta Praha - Geus Okna Kladno 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. P. Ton (Vykoukal), 47. P. Nedvěd (Jan Hanzlík) - 29. Tenkrát (Patera). Rozhodčí: Homola - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5176.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Tabaček - Dragoun, P. Nedvěd, Langhammer - P. Ton, Vaic, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Zelenka, M. Havel, Hromas - Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Kladno: Orct - Ševc, Schnabel, Šmach, M. Štěpánek, L. Procházka, Nádašdi, Hájek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Tenkrát - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín