Hlavní obsah

Pardubice prohrály na Slavii 3:7, nepomohli ani fanoušci

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili v sedmém extraligovém kole Pardubice 7:3, když o své výhře rozhodli zejména ve vydařené druhé třetině. V té svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky překonali brankáře soupeře hned čtyřikrát. Úřadujícímu vicemistrovi nepomohla k první tříbodové výhře v letošní sezóně ani velká podpora fanoušků, kteří měli v Sazka Areně převahu.

Článek

Pražanům se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po sedmadvaceti vteřinách, ještě při svém prvním střídání, překonal pardubického brankáře Hyláka útočník Hruška. Východočeši se však rychle otřepali a srovnali krok. Hned ve svém následujícím střídání elitní formace Moelleru své předešlé zaváhání napravila a Blažek po individuální akci vyrovnal.

Oba celky i nadále předváděly ofenzivní hokej a Svoboda i Hylák museli být v pozoru. Do vedení se však dostala Slavia, když Micka v početní výhodě využil slabší Hylákovu chvilku a prostřelil jej. V přesilovkách poté mohli hosté opět srovnat, podařilo se jim to ale až ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě, kdy chybu v rozehrávce Slavie nekompromisně potrestal Sýkora.

Pátý gól nejlepšího střelce minulé extraligové sezony však byl na dlouhou dobu tím posledním, co Pardubice v metropoli předvedly. Ve 27. minutě předvedl velké sólo přes celé kluziště Žižka a přesto, že jej v jeho závěrečné fázi Richter fauloval, překonal Hyláka potřetí. Když jej poté prostřelil i Beránek, poslal trenér Říha do branky Koutského.

Ani střídání gólmanů však hru Východočechů nezlepšilo, zejména v obraně byli tragičtí. Velké volnosti využil ke vstřelení další branky Bednář a o 48 vteřin později zvyšoval již na rozdíl čtyř branek Micka, jenž se prosadil podruhé v zápase. Dvacetiminutovku snů mohl podtrhnout v samotném závěru druhé třetiny z trestné lavice se vracející Kolařík, svůj samostatný nájezd ale neproměnil.

Mnohem úspěšněji si v podobné situaci vedl ve 44. minutě hostující Sýkora, jenž tak alespoň trochu potěšil pardubické fanoušky v solidně zaplněné hale. Zvýšit náboj pro zbytek zápasu mohli Východočeši v následujících početních výhodách, překonat Svobodu se jim ale nepodařilo ani při krátké devatenáctivteřinové výhodě dvou hráčů v poli. To Slavia si proti oslabenému soupeři vedla úspěšněji, což dokumentoval Červenka.

Slavia Praha - Moeller Pardubice 7:3 (2:2, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. D. Hruška (Tomica), 11. Micka (Rataj), 27. Žižka (Hlavačka), 28. Beránek (Tomica), 37. Bednář (Červenka), 37. Micka (Rataj), 56. Červenka (Bednář) - 4. Blažek, 19. P. Sýkora, 44. P. Sýkora. Rozhodčí: Minář - Padevět, Kis. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:0. Diváci: 7068.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Vašíček, Hlavačka, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Pardubice: Hylák (28. Koutský) - Píša, Richter, Snopek, Havíř, Posmyk, Linhart - P. Sýkora, Blažek, M. Hlinka - Andrašovský, Pivko, Somík - Tvrdík, Pucher, Ondřej - Klejna, Rákas, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata: