Hlavní obsah

Liberec - Třinec 4:2Liberec po dvou kolech opět naplno bodoval, porazil Třinec 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Skořepa 0 : 1
28. Jiruš 1 : 1
28. Plodek 2 : 1
43. Moravec 3 : 1
52. Tomík 3 : 2
59. Čermák 4 : 2

V dramatickém utkání hokejisté Liberce porazili Třinec 4:2 a po dvou posledních kolech, v nichž zaznamenali pouhý bod, si připsali tři body. Tygři dali tři góly z přesilovek a čtvrtý do prázdné branky při hře Třince bez gólmana.

Článek

Úvodní minuty přinesly slušnou spršku střel na obou stranách. Největší šanci měl domácí Plodek ve třetí minutě, když tečoval střelu Krsteva, ale brankář Třince Čechmánek si poradil. Třinecký gólman byl úspěšný i v sedmé minutě, když Novák dorážel do branky puk, který se prudce odrazil od zadního mantinelu. V téže minutě přišlo i první vyloučení. Novák šel za trestnou lavici za faul loktem na Štefanku, který byl na ledě ošetřován a poté otřesen odjel na střídačku.

Po chvilce byl vyloučen další liberecký hráč Čermák za podražení při skrumáži před brankou Hniličky. Přesilovku 5:3 hosté využili za necelou půlminutu. Sekerášova nahrávka napříč celým pásmem doputovala ke Skořepovi a jeho střela z úhlu tečovaná někým z domácích hráčů skončila v brance. V desáté minutě ještě v oslabení 4:5 podnikli brejk domácí Kašpařík a Nedorost, ale Čechmánek situaci vyřešil. Ve 14. minutě bombu třineckého Semana Hnilička vyrazil na tyč, po té hráli domácí svou první přesilovku, ale na branku vystřelili jen jednou v závěru zásluhou Jiruše. V závěru úvodního dějství vysunul Nedorost kolmicí Čermáka, jehož samostatný nájezd Čechmánek zlikvidoval.

Třinecký brankář čaroval i v úvodu druhé třetiny. Zejména ve 26. minutě při střele Krsteva a dorážce Víška. O minutu později dostali výhodu přesilovky 5:3 Liberečtí, když 12 vteřin po sobě byli vyloučeni Pácal a Sekeráš. Liberec rovněž dvojnásobnou přesilu využil, když ve 29. minutě po přihrávce Zíba bombou od modré bez přípravy Jiruš vyrovnal na 1:1. Ještě v téže minutě v trvající přesilovce 5:4 si Plodek najel za obránce na nahrávku Klimenty a lehce posunul před Čechmánek kotouč do sítě - 2:1.

Ve 33. minutě se vyznamenal domácí gólman Hnilička, který v oslabení bravurně zasáhl proti jasné šanci Martynka, jehož ideálně uvolnil Peterek. V závěru druhé dvacetiminutovky se Třinec nadechl k náporu, ale ani Seman ve 37. minutě zblízka, ani po něm junior Květoň, který se proháčkoval před Hniličku, strážce domácí nepřekonali.

Liberecký gólman si poradil i ve 42. minutě s dělovkou Tomíka. Krátce na to naopak Liberec zvýšil své vedení na 3:1 a bylo to opět z přesilovky. Jiruš vypálil od modré čáry a jeho střelu tečoval Moravec. Ve 46. minutě nečekaně brankář Čechmánek přepustil své místo náhradnímu gólmanovi Vojtkovi, podobně jako v minulém domácím utkání proti Zlínu.

Hned první Vojtkův kontakt s pukem vyvolal melu, protože domácí Nedorost třineckého brankáře atakoval, obránci se na něj sesypali a za brankou se strhla rvačka. Rozhodčí ji pak ocenil několika dvouminutovými tresty. V 50. minutě zasáhl třikrát bravurně Vojtek po střelách Zíba, Čermáka a Krsteva. V 53. minutě domácí Plodek ztratil puk ve svém obranném pásmu a Tomík jeho chybu potrestal gólem - 3:2.

Třinec poté ožil a brankář Hnilička musel čelit několika střelám. Nejnebezpečnější byla Martynkova dvě minuty před koncem a potom liberecký brankář nepustil puk za záda ani při dlouhém nepřehledném závaru v 59. minutě či během třinecké hry bez brankáře, která trvala posledních 32 vteřin zápasu. Naopak sekundu před koncem vsítil Čermák do prázdné třinecké branky čtvrtý gól a potvrdil vítězství Severočechů.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Jiruš (Zíb), 29. Plodek (Klimenta), 44. Moravec (Jiruš), 60. L. Čermák - 9. Skořepa (Sekeráš), 53. Tomík. Rozhodčí: Rejthar - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 4415.
Liberec: Hnilička - Žabka, Zíb, Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Derner - V. Novák, Pabiška, S. Procházka - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - O. Hruška, Špaček, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Třinec: Čechmánek (46. Vojtek) - Sekeráš, Švarný, Seman, Malec, Kroupa, Pácal, Andersons - Tomík, Štefanka, Steber - Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň, Kolusz, Skořepa - Zálešák, Polanský (41. Stals), Tomas. Trenéři: Juřík, Marek a Mach.

Reklama

Související témata: